15 Temmuz kalkışmasının ardından Washington-Ankara arasında gerilen ilişkilerde kritik ziyareti gerçekleştiren ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un, ziyaret sonrası verdiği demeçler Pentagon’un internet sitesinde yayımlandı. Türk siyasetçilerin ziyaret öncesinde ABD’ye yönelik tüm suçlamalarına karşın Dunford, “Suçlayıcı bir dil kullanmadılar” dedi.

Gülen’in iade talebini liderlerine ileteceğini söyleyen Dunford, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın bu ay içerisinde ABD’yi ziyaret edeceğini açıkladı. Dunford, IŞİD ile mücadele konusunu konuşamadıklarını ve Akar’ın Washington ziyaretine bıraktıklarını belirtirken, “Arkadaşım travmatik bir deneyim yaşadığı için biraz sabırlı olmalıydım” dedi.

Dunford, Akar’ı uzun süredir tanıdığını belirterek, arkadaşının iyi olduğunu bizzat görmeyi istediğini söyledi. Akar’ın kendisine yaverlerinden birinin darbecilerle birlikte hareket ettiğini söylediğini aktaran Dunford, Akar’ı kaçırdıklarını ve kafasına silah dayayarak darbe bildirisini imzalamasını istediklerini söyledi. Akar’ın Türkiye’nin İncirlik ve Diyarbakır üslerinin kullanımı konusunda güvence de verdiğini belirten Dunford, Akar’ın kendisini meclis’e götürdüğünü ve F-16’larla atılan dört bombanın sonuçlarını gördüğünü söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr