Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thodbjorn Jagland, tutuklu gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar’ın durumunu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na sordu.

CHP’nin Avrupa Konseyi Parlementosu’ndaki temsilcisi Utku Çakırözer’in, Jagland’a yönelttiği soru üzerine, Genel Sekreter’in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile dün yaptığı görüşmede tutuklu gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar’ın durumunun konuşulduğu öğrenildi.

Jagland, her iki gazetecinin tutuklanması üzerine 17 Aralık’ta Türk Adalet Bakanlığı yetkilileri ile 1 yıl önce kurdukları Ortak Çalışma Grubu’nu acil olarak toplantıya çağırdığını belirterek, “Çavuşoğlu ile görüşmemizde her iki gazetecinin durumunu gündeme getirdim. Çavuşoğlu, ‘konuyla ilgili olarak mevzuat değişikliği ve Yargı Reformu hazırlıklarının devam ettiğini’ söyledi. Bu konudaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin ifade ve basın özgürlüğü konusunda en fazla alarm veren ülke olduğunu ve son yıllarda durumun daha da kötüleştiğini belirten Jagland, Çavuşoğlu’nun, sorunlu yasalar ve uygulamaları gözden geçirecekleri konusunda söz verdiğini vurguladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr