Reuters haber ajansı, büyük çoğunluğunu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (DSG), IŞİD'in elinde bulunan Rakka'nın kuzeyindeki askeri üsse atak başlattığını duyurdu. DSG'nin eş zamanlı olarak Rakka'nın doğusundaki el Maslab kasabasına da harekât başlattığı bildirildi.

BÜYÜK SAVAŞ BAŞLADI

Rakka'nın kuzeyinde bulunan Hezima kapsamında Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan sözcü Telal Sillo, uzun süren amansız direniş sonucunda savaşçılarının ve teröristlere karşı ortak mücadele yürüten güçlerin, kahramanlık destanları yazdırmayı başardığını söyledi. Sillo, şöyle dedi:

"Rakka'nın özgürleştirilmesini hedefleyen büyük savaşın başladığı müjdesini duyururken, güçlerimizin yüksek moral, sarsılmaz iradeyle bu savaş için gerekli tüm hazırlıklarını tamamlayıp sahadaki müttefikimiz Uluslararası Koalisyonla hazırlanmış olan savaş planını uygulamaya hazır olduğunu belirtiyoruz. Rakka'daki halkımıza bir kez daha düşmanın merkezlerinden, hassas noktalardan ve çatışma alanlarından uzak durmaya ve güçlerimizin etrafında toplanıp görevlerini yerine getirmesi için savaşçılarımıza yardımcı olmaya çağırıyoruz. Yine Rakka gençlerini de hamlede yer alıp yaşadıkları toprakları özgürleştirmek için güçlerimize katılımlarını sürdürmeye çağırıyoruz."

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Koalisyon güçlerinin hava ve kısma olarak kara desteği ile Rakka kent merkezi ve çevresini IŞİD'den temizlemek için 5 Kasım 2016 tarihinde, 'Fırat'ın Gazabı' adı ile operasyon yapmış ve operasyon kapsamında şimdiye kadar Rakka'nın çevresindeki önemli yerleşim birimlerini ve barajları IŞİD'den geri almıştı. 

Başbakan Binali Yıldırım, Rakka operasyonunun 3 Haziran gecesi başladığını ve bu konuda Amerika'nın kendilerini bilgilendirdiğini açıklamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr