Küresel piyasalarda petrol fiyatlarının yukarı hareket etmesi özellikle enerji hisselerini hareketlendirirken, Türk Lirası'nın önceki gün yaşadığı gerginlik dün de devam etti.
Dün güne 3,0811'i görerek yükselişle başlayan dolar, gün içinde zaman zaman inse de genel olarak yukarı seyrini sürdürdü.

Yeni haftaya 3,05'ün üzerinde yatay başlayan ve önceki gün içinde 3,0779'a kadar yükselerek günü 3,0714 seviyesinden tamamlamıştı.
Önceki gün kapanışa kıyasla düne yükselişle başlayan dolar/TL, TSİ 10.12 itibariyle analistlerin direnç seviyesi olarak belirttiği 3,0850'yi aştı.

OHAL VE SEÇİM

Analistler, yurt içinde veri akışının zayıf olduğunu, yurt dışında ise ABD'de bugünden itibaren açıklanmaya başlanacak 3'üncü çeyrek bilançoların ve hafta sonuna kadar devam edecek ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini belirtti.
Dün, Dolar/TL 3.0775'e kadar yükselerek 25 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeyi test etmişti. Dolar, ilk işlemlerde 3,0750 seviyesiyle başladıktan sonra 3,0880'in üzerine kadar çıktı.

Moody's not indirimi sonrası çıkışların yaşanabileceği endişesi, OHAL süresinin üç ay daha uzatılması kararı ve TCMB'nin kurdaki yükselişlere karşın faiz indirimlerine devam edeceği beklentileri ile petrol fiyatlarındaki yükseliş TL'nin gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışmasındaki ana belirleyiciler oldu. Fed’in faizi yükseltme olasılığı ve yurt içinde az da olsa erken seçim olasılığının dillendirilmesi de doların ateşini yükselten nedenler arasında sayıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr