Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Eylül ayında 3 TL'ye dayanan dolar fiyatları için dolar yine düşecek ifadelerini kullanmıştı.

TRT Haber'i ekonomik propaganda aracı gibi kullanan Bulut, Eylül ayında yaptığı açıklamada, "Piyasada döviz sıkıntısı olmayacak" diyerek, "Dolar/TL'nin her 3 seviyesinin üzerine çıkışta olduğu gibi yine 2,78-2,95 bandına geri dönecektir"  ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN DA YANILTTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dolara yatırım yapanların 'yaya kalacak' demesine rağmen, dolar kurunda 2018 hedeflerini yakaladık.

Doların ilk yükselmeye başladığı tarihten itibaren hükümetten ve Erdoğan ile danışmanlarından doların yükselişinin devam etmeyeceği açıklamaları geliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Mart 2015 tarihinde yaptığı açıklamada yatırımcılara seslenerek “Açık ve net söyleyeyim, özellikle faiz lobisi veya dolara aşırı yatırım yapanlar yaya kalabilirler” demişti.

CHP'DEN TEPKİ GELMİŞTİ

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise doların yükselmesinin üstüne kendi Twitter hesabından tepki gösterdi. Erdoğdu “Dolar 3,27.. Dolar Kurunda 2018 hedeflerini yakaladık... Hükümeti tebrik ediyorum!!!” diye yazmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr