Merkez Seyhan İlçesi’nin Ziyapaşa Mahallesi’nde oturan emekli öğretmen Abdullah Deniz’in cep telefonunu arayıp, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, "Sen kimliğini kayıp ettin mi? Şu anda Bingöl’de polisimize, askerimize kurşun sıkanlar senin kimliğini kullanıyor. Hakkında soruşturma açıldı, 1 ile 8 yıla kadar hapis yatabilirsin" diyerek korkutmaya çalıştı.

Dolandırıcıların telefonda söylediklerini dikkatle dinleyen daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü’nce gönderilen ’Polis, para istemez, kendisini savcı, polis ve asker olarak tanıtanlara itibar etmeyin’ mesajını hatırlayan Deniz, "Siz dolandırıcısınız!" diye tepki gösterdi. Deniz’e küfreden dolandırıcılar, "Biz yalan mı söylüyoruz, hemen bankaya gidecek, bütün paranı çekeceksin. Sen bankaya gittiğinde ’Mustafa’ dersen biz seni tanırız" dedi.

yakalatmak isteyen Abdullah Deniz, evden eşinin terliklerini giyip hızla dışarıya çıktı. Yolda rastladığı bir vatandaşa, telefonu göstererek, "Beni dolandırmak istiyorlar" uyarısında bulunan Deniz, 155’i aramasını istedi. Vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen polis, bankaya gelen Abdullah Deniz ile buluştu. Deniz’in niyetini anlayan dolandırıcılar, telefonu kapattı.

Bankadaki hesabını kontrol eden Abdullah Deniz, "Ben emekli bir öğretmenim. Daha önce böyle olayların olduğunu duydum. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden de bu tip olaylara karşı uyarı mesajları geliyordu. Adamı yakalatmak için harekete geçtim, ama fark edip telefonu kapattılar. Şu halime bakın, yataktan fırlayıp kalktım, terlikle dışarı çıktım. Ama yakalanmadılar" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr