Merkez Yüreğir İlçesi'nin Atakent Mahallesi'nde oturan Vedat Köse, iddiaya göre telefonla aradığı Nuri K.'ya kendisini polis olarak tanıtıp, kimlik bilgileri ve hesapları üzerinden terör örgütüne para yardımı yapıldığını söyledi. Soruşturma yürüttüklerini belirten Vedat Köse, Nuri K.'nin 8 bin lirasını, arkadaşı 37 yaşındaki Deniz Kartalmış'ın banka hesabına yatırttı. Deniz Kartalmış, parayı çekip Vedat Köse'ye götürdü.

Ev hapsinde olmasına rağmen Vedat Köse, aynı yöntemi kullanarak 2 gün sonra da Uşak'ta yaşayan Adem Y.'nin 5 bin TL'sini Deniz Kartalmış'ın hesabına aktarmasını sağladı. Bu kez Sivaslı Veli K.'y aynı yöntemle kandıran Vedat Köse, 62 bin 500 lira parasını Deniz Kartalmış'ın hesabına aktarmasını sağladı.

PARAYI YATIRDI, POLİSE BAŞVURDU

Parayı hesaba yatıran Veli K., son anda dolandırıldığını anlayıp, polise başvurdu. Veli K.'nın başvurusu üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler harekete geçti. Hesap sahibinin Deniz Kartalmış olduğunu belirleyen ekipler, zanlıyı Yüreğir İlçesi'nin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir banka şubesinde, parayı çekmek isterken yakaladı. Gözaltına alınan Kartalmış Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'ndaki ifadesinde dolandırıcılık olayı ile ilgisinin bulunmadığını ileri süren Kartalmış, ev hapsinde bulunan Vedat Köse'yi suçlayarak, "Vedat Köse benim arkadaşım. Bana, kendisine para geleceğini söyledi. Evden çıkamadığı için de benim hesap açtırmamı ve gelen parayı kendisine götürmemi söyledi. Ben de hesabı açtırdım. Parayı da çekip ona verecektim" dedi.

Aynı suçtan ev hapsi cezası bulunan Köse, Kartalmış'ın ifadesi üzerine gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda suçlamayı kabul etmeyen Köse, "Ben Deniz Kartalmış'ı tanımıyorum. Daha önce aynı suçtan yakalandığım için medyada adım çıkmıştı. Oradan görüp benim ismimi vermiş olabilir. Bana iftira atıyor" diye konuştu.

Adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr