Merkez Seyhan İlçesi Fatih Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Cem Tombuloğlu'nu telefonla arayan bir kadın, bankanın müşteri hizmetleri servisinden aradığını söyledi.

Tombuloğlu'nun hesaplarında sorun bulunduğunu belirten kadın, kart bilgilerini istedikten sonra, "Cep telefonunuza şifre gelecek, onu bana söyleyin, ama güvenliğiniz için başka kimse ile de paylaşmayın" uyarısında bulundu. İnternet üzerinden Tombuloğlu'ndan aldığı bilgileri kullanarak hesaba giren dolandırıcı, doktordan cep telefonuna gelen şifreyi de öğrendi. Cem Tombuloğlu'nun hesabından internet bankacılığına giren kadın, 54 bin 500 TL'yi bir başka kişinin hesabına havale etti. Bu kişi de hesabına yatırılan parayı tekrar kadın dolandırıcının hesabına gönderdi.

Hesabından yüklü miktarda para transferi yapıldığını fark eden Cem Tombuloğlu'nun şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, Figen Taşçı (45), Sedat Erge (19), Nurullah Akbulut (38) ile Necati Özcan'ı (40) yakaladı.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Nurullah Akbulut tutuklanırken, diğer 3 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr