Kapatılan Özgür Gündem gazetesine destek olmak üzere başlatılan “Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan, aralarında gazeteci Hasan Cemal’in de olduğu 9 isim, “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında HDP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Çilem Küçükkeleş, Özgür Radyo Genel Koordinatörü Derya Okatan, kapatılan haberdar.com sitesi Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa, Tuğrul Eryılmaz, Dicle Anter, Hasan Cemal, Hasan Hüseyin Tahmaz, Murat Uyurkulak ve Nadire Mater “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla ifadeye çağrıldı. 15 gün içerisinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade vermeleri istenen isimler hakkında aksi halde zorla getirilme kararı çıkartılacağı belirtildi. Öte yandan geçen günlerde tutuklanan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın tutukluluklarına yapılan itiraz reddedildi. Zana Kaya ve İnan Kızılkaya’nın 6 gündür tecritte tutulduğu öğrenildi.

DÜNDAR’A DA DAVA

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katılan gazetemiz eski genel yayın yönetmeni Can Dündar’a ve gazetenin tutuklu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’ya, Dündar’ın nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığı gün olan 22 Haziran’daki gazetede yer alan “Saray rejiminin en kullanışlı hâkimi” başlıklı haberden dolayı İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği yargıcı Bekir Altun’un şikâyetiyle dava açıldı. Dündar ve Kızılkaya’nın kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettikleri iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapisleri istendi

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr