Darbe girişiminin ardından Gülen cemaati ile bağlantılı kişilerin tespiti için Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde bir komisyon oluşturuldu. YÖK, emniyet ve üniversite bünyesinden gelen bilgileri değerlendiren komisyonun şu ana kadar 61 kişiyi açığa aldığını söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, "İki ayrı komisyon var, biri personelle ilgili diğeri ise öğrencilerle ilgili gelen bilgileri değerlendiriyor. Hakkında kuvvetli şüphe bulunan aralarında 29 akademisyenin de bulunduğu 61 kişi açığa alındı. Ayrıca hakkında kuvvetli şüphe olmaması rağmen önlem amacıyla 77 kişi hakkında da açığa alma işlemi yapmadan soruşturma başlatılmasına karar verildi. Öte yandan, 22 öğrenci hakkında da yine soruşturma açıldı" dedi.

TASİS SÜRESİ BELLİ DEĞİL

İzmir Üniversitesi'ne el konulmasının ardından DEÜ'ne tahsis edildiğini kaydeden Rektör Füzün, "İzmir Üniversitesi'nin taşınır ve taşınmazlarına devlet tarafından el konuldu ve bizim üniversitemize tahsis edildi. Şu an kapıları kapalı ve ne olacağını bilmiyoruz. Eğer uzun süreli tahsis olur ve öğrenciler de verilirse biz burayı kullanabiliriz. Ancak şu an bu konuda bir netlik yok. Oradaki öğrenciler de üniversiteye kayıtlandıkları yıl aldıkları ÖSYM puanına göre tercih yapabilecek" diye konuştu.

YENİ REKTÖR ATAMASI YAPILMADI

Geçen 6 Ağustos'ta görevinin dolduğunu hatırlatan Rektör Füzün, "İlgili mevzuat ve yönetmelik gereği yeni rektör atanıncaya kadar mevcut rektör görevini devam ettirir. Üniversitemize yeni rektörün kısa sürede atanacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr