Çanakkale’de konuşan Kamalak, dokunulmazlık müessesesinin 800 yıllık bir maziye sahip olduğunu belirterek, “Suç işleyen kim olursa olsun, hukuk devletinde hesabını vermelidir. Ama böyle değil. İktidar diyor ki, ‘Birikmiş şu kadar dosya var. Bir an önce bu dosyaları elden çıkarmamız ve yargıya teslim etmemiz gerekir.’ Kanaatimce anayasa ihlal ediliyor. Asıl suçlananlar bu kapsamda yoklar. Asıl suçlananların bir kısım bakanlardır” dedi.

Kamalak, kapatılan 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Rıza Sarraf’ın, kamuoyunda ‘İranlı reisi’ olarak tanınan ve birkaç ay önce İran’da yolsuzluk suçundan idam cezasına çarptırılan Babek Zencani’nin “Türkiye’de 8.5 milyar dolar rüşvet dağıttım” sözlerini hatırlattı.

SP lideri şöyle devam etti: “Kime vermiş bu rüşveti, milletvekillerine mi? O isimler bu anayasa değişiklik kapsamında yok. Maksat HDP ise, onun topu topu 59 milletvekili var. Teröre bulaşmış milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak istiyorsak, onu da 24 saatte kaldırırdın. Bu kadar gayret ve telaşeye lüzum yoktu” dedi.

AKP’nin yarın yapılacak genel kongresindeki tek başkan adayı Binali Yıldırım için parti içinde yapılan temayül yoklaması için ‘laf‘ diyen Kamalak, “Yeni başbakanın gelmesinden ziyade, eski başbakanın azledilmiş olması önemliydi. Yıldırım’ın genel başkan olacağı bir yıl önceden belli değil miydi? Bunlar gündem saptırmadır” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr