Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik AKP’nin önerisinin önümüzdeki hafta TBMM’de Anayasa Komisyonu’nda görüşmelerine başlanması beklenirken; HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, temaslarda bulunmak üzere ABD’ye gidiyor.

28 Nisan’da Washington’a gidecek olan Demirtaş ve beraberindeki heyetin, ABD Başkanı Barack Obama yönetimi ile yüksek düzeyde görüşmeler yapacağı belirtildi. Edinilen bilgiye göre Demirtaş, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Büyükelçi Kristie Kenney ve  Obama’nın Avrupa’dan sorumlu direktörü Charles Kupchan ile yardımcısı Mark Shapiro ile de bir araya gelecek.

Demirtaş’ın Washington yönetimle yapacağı görüşmelerde en önemli konuları; Türkiye’de bölgede yaşanan çatışmalı süreç, Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümü ve Suriye’de yaşananlara bağlı olarak Ortadoğu’daki güncel gelişmeler oluşturacak. Demirtaş ve beraberindeki heyetin bölgede yaşananlara ilişkin hazırlanan bir raporu ABD yönetimine sunacağı da belirtildi.

Demirtaş’ın, HDP’nin Suriye politikasına yönelik görüş ve düşüncelerini yapılacak resmi görüşmelerde aktaracağı belirtiliyor.

30 Nisan’a kadar sürecek ABD gezisinde Demirtaş’ın Washington’da yapılacak bazı konferans ve toplantılara da katılacağı ifade edildi. Demirtaş’ın Öz yönetim ve demokratik özerklik konulu konferanslara katılarak konuşma yapacağı belirtildi.

Söz konusu konferanslara PYD lideri Salih Müslim’in de internet aracılığıyla katılacağı ifade edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr