'ENİNDE SONUNDA DOKUNULURSUNUZ'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kürt sorununda yeniden müzakere tartışmaları ile ilgili olarak çözüm sürecinin buzdolabına kaldırıldığını daha önce de söylediğini anımsattı. Erdoğan, “Çözüm arıyorsanız, işte size çözüm. Terör örgütünün en küçük bir zerresi dahi kalmadan bu topraklardan söküp attığımızda çözümü gerçekleştirmiş olacağız” dedi. Erdoğan, HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili olarak da, “Milletvekili dokunulmazlığının amacı bellidir. Bu imkanı terör örgütünü desteklemek için kullanırsanız, eninde sonunda dukunulursunuz. Kusura bakmayın. Bunlar karşısında sabretme dönemini geride bıraktık. Artık harekete geçme zamanı. Dokunulmazlık meselesi bunun ilk adımı olacak. Velev ki kendi içinden çıkmış olsun. Milletimiz bu mankurtları daha fazla taşımak zorunda değildir ” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 24. kez Saray’da muhtarlara seslendi. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Buzdolabına koyduk

Demokratik açılım dedik, olmadı. Milli Birlik ve Kardeşlik dedik, olmadı. Çözüm süreci dedik, yine istismar edildi, olmadı. Artık bunların hepsini bir kenara, çözüm sürecini de buzdolabına koyduk. Bu iş bitecek.

Hedef bizi kazımak

Terör örgütünün milletimizi ve ülkemizi bölme peşinde koşmasının gerisindeki karanlık amacı bölge halkı çok iyi görmüştür. Kendi kendilerine özerkçilik oynayanlar kaybetmiştir. Türkiye’nin bugünkü sınırları bizim son sınırlarımızdır. Asıl hedefin bizi coğrafyadan kazımak olduğunun farkındayız. Kimse kusura bakmasın artık o devir geride kaldı.

İnönü ve Ecevit’in...

Menderes’in, Demirel’in Erbakan Hoca’mızın, Türkeş’in hissiyatları aynıydı. Daha da ileri gidiyorum. Genel olarak görüşlerini paylaşmamak ile birlikte İnönü ve Ecevit’in de farklı düşünceler içinde olduklarını sanmıyorum.

Lozan’a gönderme

Cumhuriyet kurulurken ne coğrafya, ne köken alınmıştır. Meclis’teki yapı için ifade edilen anasır-i İslamiye. İslami unsurlardan müteşekkildir deniyor. Pek çok sorunlu yönleri bulunan Lozan’da TC vatandaşları için İslam olan – olmayan ölçüsü ifade edilmiştir. Irk yok.

Akıldaneleri HDP...

(AB İlerleme Raporu) Kıbrıs, Ege konusunda sakat yaklaşım, yargı bağımsızlığı, basın, ifade ve toplanma hürriyeti, konusunda sakat bakış açısı, güneydoğu şehirlerinde oluşan olaylar ile ilgili yalan yanlış ifadeler. Akıldaneleri HDP’liler olduğu için sonucun bu şekilde çıkması şaşırtıcı değil.

Cibiliyetlerinin gereği

Bunlar cibiliyetlerinin gereğini yapıyorlar. Raporun, 1915 olayları faslı var ki tam evlere şenlik. Ülkemizin, milletimizin ne kadar hasmı varsa gönüllerinidekileri rapora dercetmişlerdir. Raporun bağlayıcılığı olmadığını biliyoruz. Zaten arkadaşlar kendilerine iade ettiler. Alıştık bunlara.

Özgürlükler...

Türkiye’ye yönelik batı kaynaklı eleştirilerin bir bölümü bizim içinde bulunduğumuz şartların doğru anlaşılmamasından kaynaklanır. Ama büyük bir bölümü kesinlikle art niyetlidir. Çok daha ağırlarını Batı ülkelerinde gördüğümüz pek çok uygulama yüzünden ülkemize sert eleştiriler yöneltiliyor. Hapisteki gazeteciler, diyorlar. Bakıyorsunuz hiçbiri gazeteci değil. Gazeteci kabul edebileceklerimizin suçlarına bakıyorsunuz, gizli belgeleri ifşa, casusluk. Kendi ülkelerinde çok daha ağır cezaların verileceği suçlar. Terörle bu çapla mücadele yürütüp, Türkiye kadar hak ve özgürlükler çıtasına yüksekte tutan bir ülke yoktur. Bu konuda sınırları biraz da yüksek tuttuk, tutuyoruz da...

'HAPSE HAZIR OLUN'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na kendisinin ve bakanların da dokunulmazlıklarını kaldırma çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Yürekli adamsan neden kendi dokunulmazlığını kaldırmıyorsun? Ama cesaret edemez. Dokunulmazlığı kalkarsa terör örgütlerine yardım ve yataklıktan ötürü o da yargılanır.

Binali Yıldırım, hani havuz medyasının kasasını idare eden adam, milyon ali dedik ya. Dokunulmazlığı aynen devam edecek.

Rıza Sarraf’ın önüne yatan adam Muammer Güler, 19 seferde 10 milyon dolar rüşvet almıştı. Kul hakkı yiyenlerden hesap soracaksan gel, sen gidip de Rıza Sarraf’ın önünde yatan adamı koruma, ayıptır sana yakışmıyor. 700 milyar liralık saat vardı, 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet aldı. Davutoğlu’na sesleniyorum, rüşvet alan adamın önüne yatacak mısın, yatmayacak mısın, yatmayacaksan getir o zaman. Kuranıkerim’le dalga geçen, bakara makara diyen, ayakkabı kutusunda 1.5 milyon dolar alan Egemen Bağış’ın önüne yatacak mısın, yatmayacak mısın? Erdoğan Bayraktar vardı bir de. Diktatör bozuntusu ona not gönderiyor, istifa edin diyor. O da çıkıp ‘istifa etmesi gereken ben değilim, sensin’ diyor. Bunun da dokunulmazlığı var. Sen namuslu adam gibi bunların dokunulmazlığını kaldıracak mısın, yoksa hırsızlık yolsuzluk yapan rüşvet yiyenlerin önüne yatacak mısın?”

CHP’li vekiller hapse girmeye hazır olsun

Kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Eğer bu ülkede akademisyenler, gazeteciler, avukatlar hapse giriyorsa, demokrasi ve özgürlük mücadelesini veren her CHP’li hapse girmeye hazır olmalıdır. Demokrasi mücadelesi kolay değildir” dedi.

23 Nisan’ı çocuklarla kutlayacağız

TBMM’de 23 Nisan resepsiyonunun iptal edilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, 23 Nisan’ı Meclis’te çocuklarla kutlayacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, “Öyle bir konuma geldik ki, Meclis hırsızların barındığı bir Meclis’e dönmeye başladı” dedi.

Dokunulmazlık kapalı grupta

AKP’nin dokunulmazlık önerisi, yarın kapalı grup toplantısında masaya yatırılacak. Kapalı grup toplantılarına genellikle katılmayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu kez toplantıya başkanlık edecek.

'TIPIŞ TIPIŞ GİDİP YARGILANMAYIZ, ÖYLE KOLAY DEĞİL'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kalkması durumunda HDP’li vekillerin ifade vermeye gitmeyeceğini açıkladı. Demirtaş, “Tek bir arkadaşımız kendi ayağıyla ifade vermeye gitmeyecek. Nasıl götüreceklerse kendileri bilir. Öyle kolay olmayacak, tereyağından kıl çeker gibi olmayacak. Bu grup ömrünün yarısını cezaevinde geçirdi, siz mezarlığın yanından geçerken korkudan türkü söyleyen tiplersiniz” diye konuştu. Demirtaş “Biz öyle tıpış tıpış gidip AKP’nin hukuk komisyonun da yargılanmayız” dedi.

Hırsızlık mı yaptık?

HDP’nin dokunulmazlık zırhı arkasına sığınmadığını söyleyen Demirtaş, kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kalkmasını yönünde HDP’nin verdiği teklifi anımsatarak, “Hırsızlık mı yaptık; biz yapmadık ama yapanlar var, hemen soruşturma açılsın” diye konuştu.

AKP’nin verdiği teklifin tam bir kurnazlık olduğunu söyleyen Demirtaş, “Mevcut dosyalar üzerinden bir tartışma yapılmadan tamamı kümülatif olarak kaldırılacak. HDP için kaldırılacak, bunu açık açık bangır bangır anlatıyorlar. Amaç HDP’lileri yargı önüne çıkarıp linç ettirmek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanının açık bir şekilde yalan söylediğini kaydeden Demirtaş, “Aracın bagajında silah taşınması; uyduruk iki gazetenin yalanından başka ortada bir şey yok. İspatlayın dedik ispatlamadılar. İspatlayın 59 vekil istifa edelim; ispatlayamazsanız hem saraydaki zat hem de stajyeri istifa edebilecek mi?” değerlendirmesini yaptı. Demitaş, dokunulmazlığın siyasi faturasının HDP’ye değil, bu teklife parmak kaldıranlara kesileceğine işaret etti.

AKP’YE: SAPKIN TARİKAT

AKP’nin sapkın bir tarikat oluşturduğunu söyleyen Demirtaş, “Bu tarikada göre hırsızlık, rüşvet, çocuk istismarı, taciz, tecavüz normaldir. İslami örtü altında sapkın bir tarikat oluşturdular, kendilerini Müslüman diye pazarlıyorlar. Bunlara göre kumar oynamak normaldir. Senin çocuğun tabutta şehit olarak gelecek, öbürünün çocuğu başka yerlerde bak ne yapacak? Bunları sorgulamayacak mıyız?” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr