Adapazarı'nda oturan 1 çocuk annesi Filiz Taşkın, ayak parmağında oluşan nasır nedeniyle muayene için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Plastik Cerrahisi'nde muayene olan Filiz Taşkın'ın parmağındaki nasır, Dr. A.G. tarafından yapılan operasyonla alındı. 1 hafta sonra ayağında enfeksiyon oluşan Filiz Taşkın yeniden hastaneye geldiğinde iddiaya göre aynı doktor bu kez, "Parmağını çamaşır suyuna batır" dedi. Durumu yine kötüleşince yeniden hastaneye giden Filiz Taşkın'ın kangren olduğu anlaşılan sol ayağının baş parmağının yanındaki parmağı kesildi.
Doktora güvenip çamaşır suyu tedavisini uyguladıktan sonra kemiklerinin parçalandığını öne süren Filiz Taşkın, şu iddialarda bulundu:

"3 ay önce ayağımın altında nasır var diye Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki plastik cerrahına gittim. Nasırı aldı. Aldıktan 1 hafta sonra ayağım enfeksiyon kaptı. Beni enfeksiyon hastalıklarına yönlendirmedi. Ayağımın enfeksiyon kapan kısmını da yardı, açık yarayı çamaşır suyuna bastırmamı istedi benden. Doktor diye inandım güvendim. Antibiyotik iğneleri de kemiğime doğru vurdutturdu, kemiklerim parçalandı eridi. Ayağım kangren oldu."

Filiz Taşkın doktorun cezasını çekmesini istediğini belirterek, "Tek bir parmağımı kaybettim ama ayağımın yarısına kadar kaybetme riskim çok yüksek. 120 günlük ilaç tedavim var ve hiberbarik tedavisi alacağım onun sonucunda ayağımın kesilip kesilmeyeceği o zaman belli olacak. Kurtuldum sayılmıyor şu anda. Hastaneye de suç duyurusunda bulundum, Sağlık Bakanlığı'na da şikayet ettim. Bana bu yaptığının cezasını çekmesini istiyorum, bunu bir başkasına yapsın istemiyorum. Onun peşini bırakmayı düşünmüyorum. Belki benim parmağım geri gelmeyecek ama başkalarına bunu yapmasına izin vermeyeceğim."

İNCELEME BAŞLATILDI

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ise iddialarla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Genel Sekreterlik, hastanın adı geçen doktora ilk kez 22 Şubat'ta gittiğini belirterek, "Kayıtlarda daha sonra aynı doktora birkaç kez gittiği yer alıyor. İddialar bakanlığımıza da bildirildiği için konu ile ilgili süren inceleme bulunmaktadır" diye açıklamada bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr