‘Barış için Koşuyorum’ sloganı altında 4 kategoride gerçekleştirilen yarışlarda 5 kilometrelik halk koşusunda sunucu Burcu Esmersoy ve radyo programcısı Geveze de yerlerini aldı. Doğum gününde bu anlamlı maratonda olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Esmersoy, “Benim için çok özel bir hediye oldu” dedi.


Turkcell’in ana sponsorluğunda bu yıl ikincisi düzenlenen, Türkiye’nin ‘Barış’ temalı ilk maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu, ‘Barış için Koşuyoruz’ sloganıyla ve 6 bin kişinin katılımıyla dün gerçekleştirildi. Maraton, yarı maraton, 10 kilometre ve halk koşusu olarak dört kategoride gerçekleştirilen maratonda, Gelibolu Yarımadası’nın tarihi parkuru geçildi.   Türkiye’nin dört bir yanından gelen büyük kalabalık ‘Barış için Koşuyorum’ sloganı altında halk koşusunda start aldı. 5 kilometrelik parkurdaki halk koşusuna sunucu Burcu Esmersoy ve radyo programcısı Geveze de katıldı. Esmersoy, “Bu maratona davet edildiğimde hiç düşünmeden kabul ettim. Bugün benim doğum günüm ve burada olmaktan çok mutluyum. Benim için çok anlamlı bir hediye oldu. Şehitlerimizin koyun koyuna yattığı bu topraklara barış için fidan dikmenin nasıl bir duygu olduğunu kelimelerle anlatmak çok zor” ifadelerini kullandı.

Geveze ise koşmanın son yıllarda Türkiye’de çok önemli hale geldiğini belirtip “Barış için koşmak çok önemli. Bu topraklarda bu koşuyu gerçekleştirmek benim için çok kıymetli” dedi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr