MİT TIR’ları haberi nedeniyle Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül için başlatılan Umut Nöbeti’ni 63. gününde mimar ve gazeteci Aydın Boysan ile oyuncu Mustafa Alabora devraldı.

Umut Nöbeti’ne katılan 95 yaşındaki Aydın Boysan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bunun edepli bir şekilde sınıflandırılması caiz olmadığı için ağzıma geleni söylemeyeceğim. Aklıma geleni de söylemeyeceğim. Ben 1921 yılında doğdum. O zaman Vahdettin hâlâ padişahtı. O zaman memlekette hürriyet daha yaygındı sanırım” dedi. Çocukluğundan bu yana daha özgür ve demokratik bir ülkede yaşama isteği olduğunu söyleyen Mustafa Alabora ise “70 yaşıma geldim. Ama ne yazık ki böyle bir ülkede yaşamıyorum. Umarım daha demokratik, özgür bir hukuka sahip oluruz” diye konuştu

Uzatma tuzağı

Silivri Cezaevi’nde 70 gündür tutuklu bulunan Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, annesi Öznur Dündar ve Erdem Gül’ün eşi Aslı Gül, iddianamenin açıklanmasının ardından ilk kez açık görüş yaptılar. Çıkışta gazetecilere konuşan Dilek Dündar, iddianamenin Selam Tevhid örgütü ile birleştirilmek istendiğini ve Can Dündar’ın bu örgütçe daha önce dinlendiğini belirterek şunları söyledi: “Ben bu durumu tutukluluk hallerini uzatmak için bu davaya sokulmak istediklerini düşünüyorum. Çünkü Selam Tevhid’in 10 bin sayfalık iddianamesi var ve okunması 3-4 ayı sürer. O süreyi içeride tutmak için bu yola giriyorlar. 52 köşe yazısını iddianameye koymak hukuk açısından biraz komik. Umarım bu tuzağı hâkimler de görür.”

Aslı Gül ise iddianamenin açıklanması ile Erdem Gül ve Can Dündar’ın biraz rahatlamış olduğunu söyleyerek “İddianamenin tamamını okumamışlar. Belli bir sayfadan sonra ciddiye almamışlar. Ama yargılamanın başlayacak olmasından dolayı mutlular. Ortada suç isnatı var ama suç yok. Erdem serbest bırakılmalarını beklediklerini söyledi ve bunun yargıda çözüleceğine inanıyor. Bence de iddianamenin ciddiye alınacak bir tarafı yok” dedi.

İzmirli kadınlar geliyor

Umut Nöbeti’ni bugün CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve tüm ilçelerdeki kadın kolları ile yazar Ayşe Kulin ve öğretmen Ceylin Sarper devralacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr