Fotoğrafçılar, başta Mersin olmak üzere yurdun dört bir yanındaki doğal güzellikleri gezip fotoğraflıyor, doğal zenginlikler konusunda farkındalık yaratıyor ve bu zenginlerin korunabilmesi için gönüllü elçi gibi çalışıyor.

Ekip son olarak Bolkar dağlarındaki Karagöl’ü fotoğrafladı, bölgenin koruma altına alınmasına katkı sundu. Mühendis Adnan Kara, öğretim üyesi Doç. Dr.Erol Özer, diş hekimi Turan Sezer, ev hanımı Selda Sezer, fizyoterapi uzmanı Nazire Avlar, göz hekimi İspir Kırbeci ve özel sektör çalışanı Zerrin Taşyürek, Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) üyesi olarak birçok fotoğraf projesine imza attı. 7 fotoğrafçı son zamanlarda “Düş Gezginleri” adıyla yeni bir grup oluşturdu ve çevre sorunları konusunda duyarlık, farkındalık yaratmak için doğa fotoğrafçılığına yöneldi.



4 mevsim fotoğraflar

Düş Gezginleri’nin son çalışma alanı, Niğde sınırları içinde kalan Bolkar Dağları zirvesindeki Karagöl oldu. Sanatçılar, 6 ay boyunca üzerinde çalıştıkları “4 Mevsim Karagöl” isimli projeyi tamamladı ve çektikleri fotoğrafları fotoğraf severlerin ilgisine sundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Ben bu evliliği kurtaracağım diyorum'

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr