Red Hack'in kendisine ait olduğu iddia edilen e-posta yazışmalarını yayımladığı Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, görevinden istifa etti. Doğan Medya Grubu'ndan istifayla ilgili gün içinde bir açıklama yapılacağı öğrenildi. Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ, sızıntılarla ilgili olarak "Benim bilgisayarım maalesef bir şekilde hacklenmiş. Benim günlük bütün raporlarım, rapor dediğim günlük, ben 22 senedir günlük tutuyorum. Hepsi maalesef çalınmış, ele geçirilmiş" demişti.

Aydın Doğan'ın damadı Yalçındağ'dan, Erdoğan'ın damadı bakan Albayrak'a günlük rapor

RedHack, Yalçındağ ile dalga geçti: Ben yapmadım miki yaptı!

RedHack madde madde anlattı: Damat Berat'ın hesabı nasıl ele geçirildi?

Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın e-posta adresini hacklediğini iddia eden Red Hack, cezaevindeki sol görüşlü isimlerin serbest bırakılmaması halinde mesajlaşmaları 27 Eylül'den itibaren yayımlayacağını duyurmuştu.

Yazışmalarda neler vardı?

Red Hack'in yayımladığı yazışmaların büyük bölümünün Mehmet Ali Yalçındağ  ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan arasında geçtiği iddia ediliyor. RedHack, Yalçındağ ile Doğan arasında geçtiğini öne sürdüğü e-posta trafiğini, Albayrak'ın da mesajlaşmaya eklendiği iddiasıyla duyurdu.

Mehmet Ali Yalçındağ olduğu iddia edilen kullanıcının Cumhurbaşkanlığı' da görevli Hasan Doğan olduğu öne sürülen kişiye attığı e-postada "Konu: Ahmet Hakan, Bildiğiniz gibi uzun zamandır Hürriyet gazetesinde yapılan hatalar, yanlışlar ve gazetedeki satış kaybı sebebiyle mevcut genel yayın müdürünün değiştirilmesi gerektiği konusunda 2 aydır çalışmalar yapmaktayım. Sedat (Ergin/T24) değiştiğinde kim olmalı ki ben kefil olayım diye ciddi bir araştırma yapmaktayım. Sonunda benim sorumluluğumda işi yeni birine teslim edeceğim ama beni zor durumda bırakacak biri olmaması lazım" dediği iddia ediliyordu.

Yalçındağ'ın 18 Ağustos'ta "Günlük" olarak ilettiği iddia edilen notunda, "Sağolsun Hasan Doğanın yardımıyla hemen darbe sonrası Sayın CB mızı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim kendisine sayın başkomutanım diye hitap ettim hoşuna gitti, anayasamızda böyle söylüyor sen de rahatlıkla söyle dedi, gülüştük, çok keyifliydi. Ve telefona AD'ı (Aydın Doğan/T24) verdim. Çok uzun zamandır ilk kez telefonla konuştular. Bence iyiydi. Daha sonra aile fertleri bana teşekkür edeceklerine, 'bizde zannettik ki CB ı kendi aradı babama teşekkür etti dediler. Küçümsediler işi. Beklentileri sayın CB mızın AD'yi arayıp teşekkür etmesiymiş" dediği öne sürülüyordu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr