Haber spikeri İrfan Değirmenci, referandumda 'Hayır' diyeceğini açıkladıktan kısa bir süre sonra Doğan Grubu tarafından 'tarafızlık ilkesi' gerçeke gösterilerek kovuldu. Doğan Grubuna bağlı Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, "Ben yıllardır başkanlık sistemini savunan birisi olarak elbette 'evet' diyorum" demiş, Doğan Grubu 'tarafsızlık ilkesi'nden söz etmişti.

TFF başkanlığına adaylığını koyan spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in başlattığı 'başkanlığa evet' kampanyasına Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni olacağı iddia edilen Fatih Çekirge, yandaş Sabah yazarı Mahmut Övür'ün "Güçlü bir demokrasi ve güçlü bir Türkiye için 'Evet, ben de varım' diyorum. Ve çağrımı Hürriyet'ten bir arkadaşa yöneltiyorum, sen de var mısın?" diye sorduğu Çekirge, "Ben yıllardır başkanlık sistemini savunan birisi olarak elbette 'evet' diyorum" ifadesini kullanmıştı.

İşte Çekirge'nin o yazısı:

"BEN YILLARDAN BERİ BAŞKANLIĞI SAVUNUYORUM"

Çekirge, Hürriyet'teki köşesinde, "Madem sordunuz, ben de oyumu açıklıyorum, çünkü" başlığıyla yayımlanan yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bir insan referandumla ilgili fikrini açıkladığında...

Kendisi gibi düşünmeyeni düelloya mı davet etmiş oluyor?

Gelin bu referandumu kamplar arasında bir düello gibi değil...

Siyasi tarihimize bir demokrasi şöleni olarak işleyelim.

Turgut Özal, ‘başkanlık sistemi’ni ortaya atıp anlattığında...

Açıktan desteklemiştim.

Rahmetli Adnan Kahveci ile uzun sohbetlerimiz olmuştu.

Başkanlık sisteminin faydalarını savunmuştuk. Elbette çekinceleri de vardı... Kahveci o çekinceler üzerine tek tek çalışmış, çözümler üretmişti.

Sonra Süleyman Demirel benzeri önerileri getirmişti.

Peki şimdi bunları tartışıyor muyuz?

Ne yazık ki, Siyasi Partiler Yasası... Dar bölge seçim sistemi... Milletvekillerinin ‘lider vekili’ değil, halkın vekili olması gibi konular henüz tartışılmıyor.

Oy vereceksek, bunlar tartışılmalı. Ortaya konmalı. Kişilere indirilen sığ polemikler yerine, halk yönetim farkını madde madde bilerek karar vermeli.

Sabah gazetesinden Mahmut Övür bana sormuş.

Ben yıllardır başkanlık sistemini savunan birisi olarak elbette, “Evet” diyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr