Önce ABD 'nin başlattığı arkasından İngiltere'nin devam ettiği cep telefonu dışındaki tüm elektronik aletlerin kabinde taşınma yasağının ilk uygulaması bugün saat 10.00’daki BA-615 sefer sayılı uçakta başlamıştı. İstanbul'dan Londra'ya giden bu uçaktaki yolcuların büyük bölümü bu tür eşyalarını evden çıkmadan valizlerine koymuştu.

Ancak aynı havayolunun akşam 17.00’de giden BA-617 sefer sayılı uçağının 113 yolcusundan bu kez 15 kadarı el bagajlarındaki elektronik cihazlarını valizlere koymak zorunda kaldı. Bazı yolcular valizlerini çok doldurdukları için laqptoplarına yer açtılar. Kalın kitap ve giysilerini çıkartı el bagajına koyan yolcular onların yerine laqtop ve fotoğraf makinesi gibi cihazlarını koydu.. British Airways'in İstanbul'dan Londra'ya sefer yapan saat 17.00'de uçacak BA617 sefer sayılı uçağın yolcuları diz üstü bilgisayarlarını ve elektronik eşyalarını valizlerine sığdırmaya çalıştılar.Diz üstü bilgisayarların yanı sıra power bank denilen güç üniteleri ve fotoğraf makineleri dahi görevlilerin uyarısıyla valizlere konuldu. Yabancı yolcular uygulamanın sorulması üzerine güvenlikleri için alınan bir karar olduğunu belirttiler.

ABD, aralarında İstanbul Atatürk Havalimanının da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından, İngiltere ise Türkiye dahil 6 ülkeden gelen direkt uçuşlarda kabin içine dizüstü ve tablet bilgisayarla normalden büyük cep telefonlarının alınmasının yasaklandığını açıklamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr