Yeni sezona büyük umutlarla giren ancak reyting listelerinde beklenen performansı gösteremeyen diziler için yine tehlike çanları calmaya başladı. Yapımcıların bölüm başı 500 bin liradan başlayan bütçelerle çektigi dizilerin bu dönemdeki ilk kurbanı ise Star TV’de yayımlanan “Göç Zamanı” oldu. Önce kanal değiştiren dizi, burada da beklenen başarıyı elde edemeyince en sonunda kaldırıldı. Tek başarı çizgisinin reyting stratejisine bağlı olduğu dizi sektöründe 2016’nın sonuna kadar “Kara Sevda” hariç özellikle Star TV’de yayımlanan tüm dizilerin bitirilmesi bekleniyor. “Muhteşem Yüzyıl”ın devamı olarak aynı başarıyı göstereceğine inanıldığı için çekilen “Muhteşem Yüzyıl Kösem”in başarısızlığı da hayal kırıklığına uğrattı. Kulislerde dizinin bu sezon final yapacağı konuşuluyor. Öte yandan “Paramparça” dizisi, başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay’ın diziden çıkmasına karşın reytingleri aynı düzeyde ilerliyor.

En büyük gelir kaynağı olduğu için kanallar arası acımasız rekabetin yaşandığı dizi sektöründe, izleyicinin gözüne giren diziler ise yapımcıların uluslararası arenada da sesini duyurmasına imkân sağlıyor. En az 30 bölümü başarıyla yayımlanan diziler için ihracat kapıları da ardına kadar açılıyor. Bu alandaki yurtdışı pastanın büyüklüğüne baktığımızda ise yabancılar geçen yıl 250 milyon dolarlık Türk dizisi satın aldı. Bu yıl bu rakamın ise 300 milyon dolara çıkacağı tahmin ediliyor.

Oyuncular isyanda

Tüm oyuncuların aynı zorlu şartlar altında çalıştığı dizi sektöründe, 120 dakikanın çekimi için çekilen çile her defasında dile getirilse de sağlam bir sendikanın olmaması bu sorunun çözümüne de imkân tanımıyor. Oyuncuların en büyük tepkisi ise gece gündüz uykusuz kalınmasına rağmen dizilerin tutmaması olarak dile getiriliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr