Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerini Bismil İlçesi ve il merkezinde PKK adına bir ilçedeki fabrikaya el koyma suçu nedeniyle 7 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler polise ait zıhlı polis midibüsü ile hastaneye sağlık kontrolüne götürülürken, merkez Bağlar İlçesi Dicle Bulvarı üzerinde PKK'liler bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda midibüste bulunan şüpheliler, DBP eski Bismil İlçe Başkanı ve Meclis üyesi Tufan Tunç, Zafer Koluman, Mehmet Argül öldü, 12'si polis, 33'ü sivil 45 kişi de yaralandı.



Saldırı ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, başta Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, kapsamlı soruşturma başlattı. Görgü tanıklarının ifadeleri alınırken, bölgedeki Mobese ve güvenlik kameraları incelendi. Bomba yüklü aracı polis servisinin geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettiren kişilerin 3 kişi olduğu ve lüks bir otomobile bilerek saldırının hemen ardından kaçtıkları belirlendi. Güvenlik kuvvetleri, saldırı öncesi, saldırganların bölgede keşif yaptıkları ve saldırının asıl hedefinin polis olduğunu değerlendirilirken, zırhlı polis servis aracının Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait olduğu belirtildi.



200 KİLOLUK BOMBA

Bölgede kapsamlı inceleme yapan olay yeri inceleme ekipleri saldırıda ilk belirlemelere patlayıcının C-4'le güçlendirilmiş , amonyum nitrat kullanılarak yaklaşık 200 kilo patlayıcı kullanıldığını belirledi. Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölen gözaltında bulunan DBP eski Bismil İlçe Başkanı ve Meclis üyesi Tufan Tunç, Zafer Koluman, Mehmet Argül, dün hastanelerdeki otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi. Aileleri aldıkları cenazelerin dün akşam saatlerinde Bismil İlçesi'nde ayrı yerlerde toprağa verdi.



OKUL BUGÜN TATİL EDİLDİ

Bomba yüklü aracın şiddetli patlamasında büyük hasar gören Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu, bugün tatil edildi. Patlamanın şiddetiyle okulun camlarının tamen kırıldığı ve bahçe duvarı korkuluklarının yıkıldığı görüldü. Okulda bugün tamirat ve temizlik çalışması yapıldı.



JANDARMA BİNALARINA TÜRK BAYRAĞI

Patlama bölgesinde bulunan jandarmaya ait binaya büyük Türk bayrakları asıldı. Yine bölgede bulunan ve hasar gören kafetaryaya da brandalar örtüldü. Belediye ekipleri, bugün karayolunda oluşan çukuru kapatıp, bölgede temizlik çalışması yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr