Fotoğraf: Rudaw

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde, içerisinde Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele ve Olay Yeri İnceleme Şubelerinin bulunduğu Emniyet Müdürlüğü ek binasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle bina çöktü, ilk belirlemelere göre 1 kişi yaşamını yitirdi, 1'i ağır 4 kişi de yaralandı. Patlamanın etkisiyle çöken binanın enkazında bir kişinin de mahsur kaldığı bildirildi. Patlamada yaralananlar, bölgeye gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

DİYARBAKIR VALİLİĞİ: 1 SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ

Diyarbakır Valiliği tarafından emniyet müdürlüğü ek binasındaki patlama ile ilgili açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada saldırıda yaralanan 1 sivilin kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Bağlar ilçesinde bulunan, il emniyet müdürlüğü ek birimlerimizin yer aldığı alan içerisindeki Bakım-Onarım Şube Müdürlüğü'ne ait tamir atölyesinde 11 Nisan 2017 salı günü saat 10.47'de panzer aracının tamiri esnasında sebebi henüz bilinmeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın hemen ardından olay yerine AFAD ve 112 ekiplerimiz sevk edilmiştir. Meydana gelen patlama neticesinde 1 sivil personel kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Yaralılarımızın ise tedavileri sevk edildikleri hastanelerde devam etmektedir. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma hemen başlatılmış olup, detaylı açıklamalar daha sonra yapılacaktır" denildi. 

BAKAN SOYLU: DIŞARIDAN MÜDAHALE YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır 'daki patlamayla ilgili açıklama yaptı.İstanbul'da konuştuğu sırada gelen notu paylaşan Soylu, " Diyarbakır 'da bir patlama olmuştu. Oradaki çevik kuvvet binası içindeki bir kademede. Yani araçların tamir -bakım yapıldığı bir yerde  Dışarıdan bir  müdahale olup olmadığına arkadaşlarımız bakıyordu. Şu an da dışarıdan bir müdahale olmadığı, tamir sırasında araçtan kaynaklanan bir patlama olduğu... 1 kişi enkaz altında, AFAD yaşadığını söylüyor. 1 ağır yaralı var,  hafif yaralılar da var. Allah beterinden saklasın" dedi.

Diyarbakır'daki patlamada dehşete düşüren görüntüler - VİDEO

BAĞLAR'DAKİ patlama BÖLGESİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

POLİSTEN UYARI

Çökmenin meydana geldiği binada AFAD ekiplerinin çalışması sürüyor. Öte yandan polisler gaz sızıntısı riskine karşı anons yaparak binalarda mutfak tüplerinin açılmaması ve sigara içilmemesi yönünde vatandaşlara uyarıda bulunuyor.

İşte Diyarbakır 'daki büyük patlama anı - VİDEO

"ELE GEÇİRİLEN BOMBALAR PATLADI" İDDİASI 

Al Jazeera muhabiri, görgü tanıklarına dayandırarak patlamanın Polis Okulu içindeki spor salonunda meydana geldiğini ve ele geçirilen bombaların patlamış olabileceğini belirtti. 

Diyarbakır'daki korkunç patlamanın ardından büyük panik kamerada - VİDEO

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr