Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nin Dicle Bulvarı üzerinde bugün saat 16.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Diyarbakır'da bombalı saldırı: 15 yaralı - VİDEO

Patlama polise ait servis aracının geçişi sırasında meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, patlama bütün kentten duyuldu. İlk belirlemelere göre saldırıda 3 kişi yaşamını yitirirken 25 kişinin de yaralandığı bildirildi. Patlamanın şiddetiyle polis servis aracının yanı sıra çevredeki binalar ve çok sayıda araç hasar gördü.

ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN GÖZALTINA ALANIN 7 ZANLI DA ARAÇ İÇİNDEYDİ

muhabiri Canan Altıntaş, patlamada hasar gören polis aracı içinde öğrgüt üyeliğinden gözaltına alınan 7 kişinin bulunduğunu ve 6'sı Bismil 1'i Diyarbakır Merkez'de gözaltına alınan kişilerin sağlık raporu almak üzere hastaneye gitmekte olduğunu bildirdi.

Diyarbakır'daki bombalı saldırıdan hemen sonrası amatör kamerada - VİDEO

İŞTE PATLAMANIN YAŞANDIĞI BÖLGE

 


Diyarbakır'da bombalı saldırı: Çok sayıda yaralı var

Olay yerine sevk edilen ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne götürülen yaralı polisler tedaviye alınırken, yaralanan bazı siviller de kentteki diğer hastanelere kaldırıldı.

MUHABİRİ: YARALILARI VATANDAŞLAR TAŞIDI

muhabiri Ferit Aslan patlamayla ilgili CNN Türk canlı yayınında şu bilgileri verdi:

"Diyarbakır-Elazığ Karayolu üzerindeki Kolordu kavşağında polis servis aracına yönelik olarak gerçekleştirildi. Burası 7. Kolordu Komutanlığı nizamiyesine 200 metre uzaklıkta. Bazı yaralılar vatandaşların imkanlarıyla hastanelere taşındı. Yaralılar arasında sivillerin de olduğu öğrenildi."

Fotoğraflar: D, KanarAtilla

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr