Merkez Sur ilçesinin Hasırlı ve Savaş mahallelerinde üç aydır devam eden operasyon kapsamında sabah saatlerinde çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda bir asker ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı asker, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Sur ilçesinde, sokağa çıkma yasağı çatışmaların devam ettiği 2 Aralık’tan bu yana ilçede şehit olan güvenlik görevlisinin sayısı 61’e ulaştı.

Bu arada Sur ilçesinde gün boyunca yoğun çatışma ve patlama sesleri duyuluyor.

MARDİN'DEN ÜÇ ACI HABER

Dargeçit ilçesinde operasyon yapan güvenlik güçleriyle PKK'liler arasında sabaha karşı çatışma çıktı. PKK'lilerin açtığı ilk ateşle biri üsteğmen 3 asker şehit olurken, 8 PKK'li öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı çatışmayla ilgili şu açıklamayı yaptı:   "02 Mart 2016 Çarşamba günü Mardin ili Dargeçit ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Söz konusu çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu sekiz terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."
Kaynak: Cumhuriyet.com.tr