Baro Başkan vekili Ahmet Özmen adına yapılan yazılı açıklamada, bugün ulusal bir gazetede çıkan ve baro seçimlerine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın müdahale ettiğine yönelik haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, haberin yayınlandığı medya organına noter aracılığı ile ihtarname gönderildiği belirtilerek, şöyle denildi:

'HABER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR'

"HDP Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş baromuzun mensubu bir meslektaşımız ve demokrat kişiliği ile bilinen önemli bir siyasetçidir. Diyarbakır Barosu Başkanlığına adaylığımı açıkladığım günden bu güne kadar kendisiyle, yakın çevresiyle veya başkanı olduğu partisiyle doğrudan veya dolaylı bir görüşmem olmamıştır. Kendisinin, yakın çevresinin veya partisinin, adaylığım konusunda şahsıma ve birlikte yola çıktığım arkadaşlarıma yönelik yine doğrudan veya dolaylı bir beyanı, telkini, baskısı ve hatta önerisi olmamıştır. Diyarbakır Barosu seçimlerini siyasal zemine çekmeye ve bunun üzerinden meşru olmayan amaçlar elde etmeye çalışan bir anlayışla kaleme alınan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Diyarbakır Barosu, hak ve hukuk temelli mücadelesini, 8-9 Ekim 2016 tarihinde yapılacak Genel Kurul sonrasında seçilecek başkan, yönetici ve üyeleri ile devam edecektir." 

Bu hafta sonu yapılacak olan Diyarbakır Barosu Başkanlığı seçimlerinde Başkan Vekili olan Ahmet özmen ile HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın eşi Mesut Beştaş yarışacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr