Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin 209'uncu günü nedeniyle adliye binası önünde anma etkinliği düzenlendi. Diyarbakır Barosu'nun her cuma yaptığı etkinlikte açıklama yapan Baro Başkanvekili Ahmet Özmen, bugün yine Tahir Elçi'nin ölümünü adiye önünde protesto ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Her fırsatta dile getirdiğimiz üzere soruşturmanın etkili ve hızlı yürütülmediğini bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Dosyada mağdur taraf olmamıza rağmen, dosyada bir gizlilik kararı olmamasına rağmen, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, soruşturmayı yürüten savcılarca ne yazık ki fiili bir gizlilik kararı uygulanmakta, dosyanın tamamı bizlere verilmemekte ve bizlerle paylaşılmamaktadır.

Hatta geldiğimiz an itibariyle soruşturma savcısı çoğu kez kendisiyle yapmak istediğimiz görüşme taleplerimizi geri çevirmekte, ancak çok yoğun bir tempo içerisinde olduğunu, toplantılarının olduğunu, bize üç dört gün sonra bir tarih vermek suretiyle görüşebileceklerini beyan etmektedirler."

GÖRÜNTÜ KAYITLARI SORUŞTURMA DOSYASINDA

Uzun zamandır bekledikleri, Tahir Elçi'nin vurulduğu sokakta bulunan bir kebapçının kamera kayıtlarının Adli Tıp tarafından soruşturma dosyasına gönderildiğini belirten Baro Başkanvekili Ahmet Özmen sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ancak söz konusu görüntü imaj alınmak suretiyle gönderildiğinden, bize verilen görüntüleri teknik olarak açma ve izleme imkanına sahip değiliz. Bunun için de yapmış olduğumuz girişimler neticesinde, söz konusu görüntüleri içinde barındıran Hard diski tek bir kayıt cihazı ile açabileceğimizi öğrenmiş bulunmaktayız. Bunun için de yurt dışındaki üretici firmaya bir sipariş vermiş durumdayız.

Görüntüler ancak o kayıt cihazı tarafımıza ulaşınca izlenebilecektir. Bu görüntüleri izledikten sonra, görüntülerde Tahir Elçi cinayetine ilişkin bir delil olup olmadığı, soruşturmayı ileri bir aşamaya taşıyıp taşıyamayacağı netleşecektir. Bu durumu da sizlerle paylaşacağız. Bir kez daha ifade etmek istiyorum. Değerli Baro Başkanımız Tahir Elçi'nin dosyasının faili meçhul dosyalar kervanına katılmasına Diyarbakır Barosu olarak asla izin vermeyeceğiz."

Basın açıklamasının ardından adliye binası önünde 5 dakikalık oturma eylemi yapan avukatlar, daha sonra ayrıldı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr