Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Rahman ve Rahim olan, esirgeyen ve bağışlayan Rabbimizin adıyla' başladığı açıklamasında, dünkü darbe girişimiyle ilgili, "Öncelikle dün gece yaşanan büyük acılardan dolayı aziz milletin her ferdine geçmiş olsun, hayatını kaybeden bütün vatan evlatlarına, bütün masum şehitleri Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Görmez, açıklamasında şunları söyledi:
"Aziz kardeşlerim; Dün gece kırk yıldır din görüntüsü altında fitne, fesat ve husumet tohumlarını ekenler bilsinler ki milletimize çok büyük bir zarar vermişlerdir. Aklını, izanını ve ruhunu başkalarının emrine veren bu paralel yapı, en büyük ihaneti de bir kez daha hak, adalet ve merhamet dini olan Yüce İslam'a vermiştir. Gün birlik günüdür, gün dayanışma günüdür. Gün kenetlenme günüdür, gün dün gece yaşadığımız kabusu tarihin mezarlığına gömerek kardeşliğimizi ve istikbalimizi yeniden inşa etme günüdür.

İMAMLARA TEŞEKKÜR

Dün gece, fecrin doğuşuna kadar semalarımızdan Sala seslerini eksik etmeyen bütün Diyanet camiasına, bütün din gönüllülerine teşekkür ediyorum. Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan sala seslerini bizleri lütfettiği için Allah'a hamd ediyorum. Dün gece milletimizin kalbine yöneltilmiş tank namlularından, evlerimizin üzerinden geçen F16 uçaklarının seslerinden rahatsız olmayıp, bağımsızlığımızın simgeleri olan minarelerden yükselen Sala seslerinden rahatsız olan bir tek kardeşimin çıkacağını düşünmüyorum. Herkes bilsin ki bizim vazifemiz aynı zamanda tarih boyunca mazlumların umudu olmuş aziz milletimizin maneviyatını ayakta tutmaktır. İstiklal ve bağımsızlığımız için çaba göstermek, iman vazifemizdir. Ayrıca dün gece gözyaşlarıyla bizleri izleyip milletimize geçmiş olsun dileklerini ileten dost ve kardeş bütün İslam ülkelerinin Din İşleri Bakanlarının ve Diyanet İşleri Başkanlarının geçmiş olsun dileklerini milletimize iletmek istiyorum. Allah milletimize zeval vermesin, Allah milletimizi, ülkemizi ve bütün insanlığı her türlü kötülükten muhafaza etsin. Sözlerimi Yüce Rabbimin bir Ayeti ile bitirmek istiyorum. Üzülmeyin, gevşemeyin, eğer inanıyorsanız, siz en yücesiniz.  Allah'a emanet olunuz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr