“15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi” başlıklı maddesiyle olağanüstü toplanan Din Şurası Sonuç Bildirgesi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ tarafından açıklandı. Çarpıcı tespitlerin bulunduğu bildirgede FETÖ lideri Fethullah Gülen için ‘sahte mehdi’ vurgusu yapıldı.

Fethullah Gülen’i ‘sahte mehdi’ hareketini de ‘sahte mehdilik’ olarak tanımlayan Görmez “Güç ve çıkar hareketi olan FETÖ sahte bir mehdi hareketidir. FETÖ gayri ahlaki bir sır hareketidir. FETÖ hareketi dünyada Müslümanlara karşı kara projelerin aleti oldu. Bunların sözde eserleri din uzmanlarımızca incelenecek gereği yapılacak” dedi.

ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ lideri Fethullah Gülen'in yazdığı kitapların Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’nca incelenmesi gerektiğini Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e söylediğini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanımıza da söyledim, bunun sözde eserlerini Din İşleri Yüksek Kurulumuza verin de bir incelesinler ve bu kitapların içinde birçok bizim dinimizle bağdaşmayan ifadeler var. Ondan sonra da ‘FETÖ'nün günah galerisi' diye bir kitabı siz yayınlayın. Burada bütün gerçekler ortaya serilsin” demişti.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr