Euroleague Final Four öncesi açıklamalarda bulunan Fenerbahçe'nin ABD'li oyun kurucusu Bobby Dixon, Sarı - Lacivertlileri başantrenörü Obradovic'den övgü ile bahsederek, NBA'den Euroleague'e kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Dixon'un Eurosport.com'a verdiği röportaj: 

Öncelikle Final Four konuşalım. İlk rakibiniz Laboral Kutxa hakkında ne düşünüyorsun?

-Laboral çok iyi bir takım. Top 16 grubunda çok iyi performans sergileyip grubu 2. sırada bitirdiler ve Panathinaikos’a maç kaybetmeden Final Four’a geldiler. Kolay bir maç olmayacak. Şu anda en yüksek seviyedeki takımlardan biri onlar. En iyi oyunumuzu ortaya koyacağız.

Fenerbahçe’de yaşadığın değişimi sormak istiyoruz. Bu seneye kadar oyunu hücum özelliklerinle domine eden bir oyuncuydun. Ancak bu sene savunmada yaptığın baskı bazı maçlarda belirleyici oldu. Fenerbahçe’ye geldikten sonra sende ne değişti?

-Skor üretmeye burada da devam ediyorum ama koç savunmada her şeyimizi sahaya vermemizi istiyor. Ben de bu isteği yerine getirebilmek için kendimi fazlasıyla zorluyorum. Takımda çok iyi guardlar var ve hepimiz sınırlarımızı aşmaya çalışıyoruz.

Fenerbahçe’de Avrupa’nın en iyi koçlarından birisiyle çalışıyorsun. Pınar Karşıyaka ve Türkiye Milli Takımı’nda da Türkiye’nin en iyi koçlarından ikisi ile çalışma fırsatı buldun. Bize bir kıyaslama yapabilir misin?

-Ufuk Sarıca ve Ergin Ataman, ikisi de harika koçlar. Kurdukları başarılı strateji üzerine iyi takımlar inşa ettiler. Karakterleriyle takıma yön veren isimler. Obradovic ise en ince detayı düşünüyor ve en üst seviyede kazanmaya giden yolu buluyor. Basketbol hakkındaki her şeyi biliyor. Buraya onun mentalitesini öğrenmeye ve sahada uygulamaya geldim.

Euroleague’deki ikinci sezonunda Final Four oynayacaksın. İlk Euroleague tecrübeni yaşadığın Asvel ve Fenerbahçe arasındaki farkı nasıl tanımlarsın?

-Çok büyük bir fark var. Euroleague’deki ilk senemde Asvel ile uzun bir serüvenimiz olmayacağını bilerek oynuyorduk. Ama burada çok iyi kurulmuş bir takım ve büyük bir koç var. Bu ligi gayet iyi biliyor ve birçok kez zafer yaşamış bir isim. Buraya çok hızlı ve kolay bir şekilde uyum sağladığımı söyleyebilirim.

Avrupalı genç guardlar hakkında bir sorumuz var. Berk Uğurlu 2016 NBA Draft’ına katılacak. Onun için Amerika’da bir gelecek görüyor musun? Jasikevicius, Spanoulis gibi Euroleague efsaneleri bile orada tutunamadı.

-Berk yetenekli bir oyuncu. Gerçekten çok, çok hızlı. Her geçen gün oyunu daha çok kavrıyor ve hızını nasıl kullanacağını öğreniyor. Sezon başından beri düzen içinde daha iyi oynamaya başladığını gözlemliyorum. Berk’in parlak bir geleceği var ama NBA için bir şey söylemek için henüz erken. Orası gerçek zor ve başka seviyede. Daha hızlılar, daha güçlüler, daha yükseğe zıplıyorlar. O seviyeye gidecekseniz gerçekten hazır olmalısınız ve orada hata yapmamalısınız. Avrupa’daki ve NBA’deki oyun tarzı arasında çok fark var. Koçların oyuna ve oyunculara yaklaşımı bile farklı.

Euroleague ve NBA geleneklerinin farkını az çok hepimiz biliyoruz. Peki Avrupa’nın zirvesinde yer alan Obradovic, bir NBA takımı çalıştırsa sence yüzüğü kapabilir mi?

-Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum. NBA’in tarzını biliyor ve saha içinde oyunculara kontrollü bir özgürlük veriyor. Başarılı olamaması için bir neden yok. Tabii bunun için uygun ortamın da olması lazım; doğru takım, doğru oyuncular. Bence başarılı olabilir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr