Bursa’daki Renault fabrikasında Devrimci İşçi Sendikası’na (DİSK) bağlı Metal İş Sendikası işçilerinin işten çıkarılmasına tepkiler devam ediyor. Ümraniye’de bulunan Renault temsilciliği önünde eylem yapan DİSK üyesi bir grup, bina önünde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı eylemde işçiler, sloganlar atarak binanın bulunduğu yere geldi. Hükümet ve Renault aleyhinde slogan atan DİSK üyeleri işten atılan işçilerin tekrar geri alınmasını istedi.

Grup adına basın açıklamasını DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu yaptı. Bursa’da DİSK’e üye işçilerin göz altına alındığını ifade eden Çerkezoğlu, “24 arkadaşımız şube yöneticileri, sendika yöneticileri de dahil olmak üzere hala sorgulamalar ve soruşturmalar devam etmektedir. Bu saldırıların tesadüf olmadığının hepimiz bilincindeyiz. Bu saldırılar işçileri devlet ve işveren güdümündeki sarı sendikalara mahkum etmeyi amaçlamaktadır. Yıllardır 12 Eylül düzeniyle var edilen Türkiye’nin doğrudan darbe hukukuyla kurulmuş ve büyütülmüş sendikası Türk Metal’in ve Metal İş kolundaki işçileri yıllardır boyunduruğu altında tutan sarı sendika düzenini korumak için bugün açıkça işverenler hükümet ve sarı sendika eliyle metal işçilerine, Birleşik Metal İş sendikamıza ve DİSK’e yönelik bu baskılar şekillenmiştir. Bu saldırılar sadece Renault işçisine değil sendikal haklarımıza, DİSK’e Türkiye işçi sınıfına yapılmış bir saldırıdır. İşçilere saldıran sermaye koalisyonunun tüm uzantılarına yanıtı Türkiye işçi sınıfı verecektir. Atılan işçiler geri alınsın, Renault işçileri yalnız değildir. İnadına Sendika, inadına birleşik Metal İş, inadına DİSK diyoruz.” dedi.

Gösteride polisin bina önünde yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr