“50. yılımızda demokrasiyi kurmak için birleşelim” çağrısıyla düzenlenen etkinliğe CHP ve HDP’den milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, gazetemiz yazarı Şükran Soner, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Raşit Tükel, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarının atıldığı etkinlikte konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “DİSK, Türkiye’de gerçek sendikacılığın, sınıf ve kitle sendikacılığının ilk ve tek temsilcisidir” dedi. Referandumda DİSK’in “hayır” oyu kullanacağını açıklayan Beko, “Bizler hayır demek için ayağa kalkmalıyız.

Kahrolsun faşizm. Yaşasın halkların kardeşliği” diye konuştu. DİSK’in eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise “DİSK denilince akla sınıf mücadelesi tarihi gelir. Demokrasi ve barış mücadelesi gelir. Devlete, sermayeye teslim olmadan bağımsız mücadele etmiştir. İşçi sınıfının bugüne kadarki kazanımları DİSK’in sayesindedir” ifadelerini kullandı. DİSK’in tarihinin anlatıldığı belgeselin gösterildiği gecede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da kutlama mesajları okundu. Etkinlikte gazetemiz yazarı Şükran Soner’e “Emek ve Onur” ödülü verildi.

Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş Twitter hesabından, "İşçi sınıfımızın mücadele tarihine yeni onurlu sayfalar ekleyeceğine olan inancımızla DİSK'in 50. mücadele yılını kutluyoruz..." paylaşımı ile DİSK'in 50. yılını kutladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr