DİSK Başkanı Kani Beko'nun imzasıyla yayınlanan açıklamada şöyle denildi: "28 kişinin öldüğü, 62 kişinin yaralandığı açıklanan saldırı, daha önce benzeri bir saldırının hedefi olan bizleri derinden üzmüş, acılarımızın üstüne yeni acılar eklenmesine neden olmuştur. Öncelikle Ankara'daki saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Ancak bizler bu ülkenin yurttaşları olarak, saldırıları kınamak ve lanetlemek ile yetinemeyiz. Ülkemiz topraklarının neden her gün kanla yıkandığını, gözyaşlarının neden dinmediğini bizleri yönetenlere sormak gibi bir yurttaşlık görevimiz bulunmaktadır. 'İstikrar' vaadi ile yönetime gelen bir iktidarın, 'istikrar' adına attığı her adımın Türkiye'yi daha da istikrarsızlaştırdığını sorgulamak zorundayız. Tekrar tekrar aynı filmi izlemek, aynı acılarla karşı karşıya kalmak istemiyorsak, tekrar tekrar sormalıyız:

Ortadoğu'daki savaşlara neden taraf oldunuz? Neden 'komşularla sıfır sorun' politikasından vazgeçip, böylesi bir eylemi düzenleme olasılığından bahsedilen çok sayıda 'düşman' edinecek bir politikaya döndünüz?

Bu ülkenin kurucu ilkelerinden olan 'yurtta barış, dünyada barış' diyenleri neden 'hain' ilan ettiniz?

Ankara'da devletin en önemli kurumlarının vurulabilmesi göstermektedir ki bu soruları sormadığımız müddetçe bu ülkede hiçbirimizin can güvenliği yoktur.

30 Temmuz 2015 tarihli DİSK Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesindeki ifadeleri tekrar hatırlatmak isteriz:

'Başta Suriye olmak üzere halkların ve insanlığın düşmanı emperyalist güçlerin Ortadoğu'daki Arap, Kürt, Türk halklarını sürükledikleri etnik-mezhepsel temelli bir savaş, iddiaların aksine bir tarafın zaferiyle bitmemiştir. Sadece kan ve ölüm getiren bu politikaların başarısızlığını kabul etmek bir yana, bu politikaları Türkiye'ye taşımaya çalışmak tüm yurttaşların hayatını ve geleceğini tehdit eden bir çılgınlıktır. Bu çılgınlığa derhal bir son verilmelidir.

Evet bir kez daha tekrar ediyoruz: Tüm yurttaşların hayatını ve geleceğini tehdit eden bu çılgınlığa derhal son verilmelidir. Saldırıyı bir kez daha lanetliyor, kana ve gözyaşına doyan bu topraklarda acıların artık son bulmasını diliyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr