15. DİSK Genel Kurulu'nun 3. gününde bugün genel başkan ve yönetim seçilirken, Birleşik Metal-İş, Sosyal-İş ve Nakliyat-İş sendikalarının delegeleri salonu terk etti.


Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun adaylıktan çekilmesi üzerine Kani Beko tek aday olarak girdiği seçimde 282 geçerli oyun 257'sini alarak tekrar genel başkan oldu. Arzu Çerkezoğlu'nun da genel sekreterlik görevini koruduğu yönetimde şu isimler yer aldı: Aladdin Sarı, Cafer Konca, Cemal Poyraz, Kamber Saygılı, Mustafa Saffet Yahyaoğlu.
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun kürsüden "Adnan bey (Serdaroğlu) ile kendisinin içinde bulunduğu, benim için de bulunmadığım yönetim kurulu için konuşmak istedik. Adnan bey benimle asla görüşmeyeceğini söyledi.

Birbirimizi sevmeyebiliriz de. Hırsızlık mı yaptık? Arsızlık mı yaptık, neden bizimle konuşulmuyor? Neden böyle bir tavır gösterilmiyor" yönündeki açıklamalarının ardından salonu terk eden 3 sendika, sosyal medya hesaplarından da mevcut DİSK yönetimine ve genel kurula tepki açıklamaları yaptı.


SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER


Birleşik Metal İş Sendikası'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada "Sendikamız DİSK yöneticileri tarafından kimliğine, ilkelerine ve şahsiyetine yönelik saygısızca saldırıları sonucu Genel Kurulu terk etmiştir. Birleşik Metal İş tüm dostlarıyla birlikte DİSK'i özgürleştirene kadar korumaya ve kollamaya devam edecektir. DİSK yönetiminin DİSK'in ilke ve terbiyesine uymayan davranışları metal işçileri tarafından protesto edilmiştir" denildi.
Yine genel kurulu terk eden bir diğer sendika Nakliyat İş ise "DİSK demokratik bir sınıf örgütüdür. Genel Kurulun iradesine dayatmalar, ipotek koymalar kabul edilemez. 15. Genel Kuruldan Nakliyat İş çekildi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr