Bugüne kadar Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve büyükelçiler düzeyinde yapılan toplam 8 bin 379 girişimin ardından Türkiye cemaate ait sadece 79 kuruluşu kapattırdı veya yönetiminin devrini sağladı.

160’tan fazla ülkede 2 binden fazla kurumla faaliyet gösteren cemaate yönelik Türkiye’nin verdiği mücadeleye dair rakamları Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. Çavuşoğlu örgüte bağlı kuruluşların kapatılmasını ya da devralınmasını sağlamak için yapılan girişimlerin sonucunu ise şu sözlerle aktardı:

"Bugüne kadar 7’si dernek statüsünde 72 okul veya eğitim merkezi olmak üzere 79 FETÖ kuruluşunu kapattırdık veya yönetiminin devrini sağladık. Somali’den Azerbaycan’a, Sudan’dan Gine’ye, Angola’ya, Kazakistan’a, Tacikistan’a kadar birçok ülkede bu adımlar atıldı.” 3 Kasım’da güncellenen verilere göre, Cumhurbaşkanı 64; Başbakan 88; bakanlar 597, millletvekilleri 1444 ve kalanı dış temsilcilikler olmak üzere toplam 8 bin 379 girişim yapıldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı’ndan başlayarak yazılı ve görsel basına 2 bin 270 mülakat verildi; 236 basın toplantısı yapıldı; 488 makale ve mektup yazıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr