Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun HDP'li vekillerin tutuklanması ile ilgili yaptığı açıklamadan satır başları:

"Mahkemeye kim çağırılırsa gitmek durumundadır. Tüm ülkelerde böyledir, aksi halde tutuklanır. Bugün telefonda görüştüğüm muhataplarıma da söyledim. Sayın Cumhurbaşkanımız 'terörü bitirmek için her riski alacağım' dedi. PKK silah bıraktı mı? Hayır. Teröre destek verirseniz yargı sizden hesap sorar. Batılı ülkeler bize hesap soruyor ama PKK'ya sen bir terör örgütüsün, silahı bırak diyeni görmedim.

PKK'ya destek verenler yine PKK ile aralarına mesafe koymadı. Bu milletvekillerinden bazıları PKK'ya silah taşırken yakalandı. Teröre destek verirseniz yargı sizden hesap sorar. Yargı sizden hukuk çerçevesinde hesap sorar. Bugüne kadar AB ve bazı ülkeler bize demokrasi dersi vermeye çalışıyor. Çözüm sürecini ne zaman geri getireceksiniz diye soruyorlar. PKK'ya silah bırak açıklamasını hiç duymadım.

Avrupa’da düğünlerde bile PKK’ya para toplanıyor. Düğünlerde gelinle damadın yanında para toplanıyor. Teröristbaşının posterleriyle propaganda yapıyorlar. Avrupa Parlamentosu’nun içinde sergiler açıyorlar. Herkes gidecek yargının önünde ifadesini verecek, yargının kararına da saygı duyacak. Maalesef bu noktaya bunlar getirdi. Keşke gitselerdi, ifadelerini verselerdi, yargının kararına saygı duysalardı. Belediyeler teröre destek veriyor, iş makineleri hendek kazmak için kullanılıyor. Devlet buna sessiz mi kalacak. Devletin görevi kamu düzenini sağlamaktır. Bizim de devlet olarak yapmaya çalıştığımız bu. İnşallah bundan ders alırlar. Meclis’teyiz diyorlar, Meclis’te kanunlar nasıl yapılır biliyorlar.

Bekir Bozdağ'dan HDP'li vekillerin : Gereği yapıldı

İşte Demirtaş'ın ilk ifadesi: Beni ancak halkım sorgular 

HDP'lilerin tutuklanmasına ABD'den ilk tepki

Barzani ve KYB'den HDP operasyonu açıklaması: Serbest bırakın

Seçilmişlere operasyon: Demirtaş ve Yüksekdağ ile 5 vekil tutuklandı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr