Türk Diş Hekimleri Birliği’ne bağlı en kalabalık oda olan İstanbul Diş Hekimleri Odası’nın üyeleri, bu pazar günü, yeni yönetimi belirlemek üzere sandık başına gidecek. Seçimlerde, Prof. Dr. Turhan Atalay’ın başkan adayı olduğu Birlik Grubu ile Prof. Dr. Ender Kazazoğlu’nun başkan adayı olduğu Önce Diş Hekimi Grubu listeleri yarışacak. Türkiye’deki 27 bin diş hekiminin 7 bin 500’ünü bünyesinde barındıran İstanbul Diş Hekimleri Odası’nın 16. olağan genel kurulu, yarın Maçka’daki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı Sosyal Tesisleri’nde yapılacak. Genel Kurulun ardından eczacılar, 10 Nisan Pazar günü 09.00-17.00 saatleri arasında Maçka’daki İTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda yeni yönetimi belirlemek için sandık başına giderek, oy kullanacak.

'GÜNDEM HİZMET ALIMI'

Halen yönetimde olan Birlik Grubu’nun başkan adayı Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Turhan Atalay, 30 yıldır oda yönetiminde olduklarını belirterek, diş hekimlerinin sorunlarını çözmek üzere yaptıkları çalışmalarının süreceğini açıkladı. Öncelikle, genç diş hekimlerini destekleyen projelerinin olduğuna dikkat çeken Atalay, “Genç meslektaşlarımıza yeni işe başlarken muayene açma konusunda rehber olma, kredi almalarında kolaylıklar sağlama gibi konularda destek vereceğiz. Kamudaki meslektaşlarımızın sorunlarını siyasi, hukuki ve idari olarak çözmek için çalışacağız” dedi. “Aile Diş Hekimliği” projesinin takipçisi olacaklarını belirten Atalay, “Özel diş hekimlerinden kamunun hizmet satın alması da ilk gündem maddelerimizden. Uzun yıllardır SGK’nin muayenelerden hizmet alımı gündemdeydi. Bu bir türlü çözülemedi, görüşmelerimizi hızlandıracağız. Muayene ve poliklinikler, son dönemde kapanma tehlikeleri yaşıyor, bu sorunları çözmek için de çalışacağız” dedi.

'YENİ BİR SOLUK İÇİN'

Önce Diş Hekimleri Grubu’nun başkan adayı Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ender Kazazoğlu ise yeni bir soluk için oda yönetimine aday olduklarını söyledi. Kazazoğlu, projelerini şöyle özetledi: “Tüm üyelere ev ve işyerlerin de indirimli elektrik alabilmeleri için sözleşme yapacağız. Çok cüzi ücretle muayenehanenize OSGB danışmanı İDO tarafından gönderilecek. Yeni poliklinik veya muayenehane açacaklara mimarlık danışmanlığı vereceğim. Şefaflık politikamız gereği, odamızın mali durumunu her 6 ayda bir uluslararası denetim tarafından denetleteceğiz. Üyeleri KOSGEP kapsamına alıp daha düşük faizli kredi almasını sağlayacağız. Odamız da üyelerimizin ihtiyacı halinde hukuk danışmanlığını ücretsiz vereceğiz. Şu anda odamızın taraflından ücretli verilen acil yardım kurslarını ücretsiz olarak tüm üyelerin almasını sağlayacağız. Kongre ve bilimsel etkinlikleri kâr elde etmeden oda üyelerimize temel hizmet olarak ücretsiz vereceğiz. ”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr