Duruşmada, "Tasarlayarak öldürme, görevi kötüye kullanma ve örgüt üyeliği" suçlarından tutuksuz yargılanan Dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Büro Şubesi Müdür Yardımcısı Osman Gülbel ifade verdi.

Gülbel, "9 No'lu F4 (Dink'in öldürüleceği bilgisinin yer aldığı istihbarat raporu) ile 17 Şubat 2006 tarihli gereği için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen evrakı (ses getirecek eylem yazılı evrak) gördüm. Paraflayarak kısım amirime gönderdim. C Şube'den ayrılana kadar başka bir evrak görmedim. Eylül 2007'de C şubeden ayrıldım. Ne gibi işlemler yapıldı bilmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

"İDP'DEKİ BİLGİLERİ GÖREBİLİYORLARDI"

Kendisine yöneltilen bir soru üzerine Gülbel, "Yasin Hayal, McDonald's'a yönelik eyleminden sonra İstanbul'da yakalandı. Dolayısıyla İstanbul İstihbarat Müdürlüğü Yasin Hayal'i biliyordu. İDP'deki (İstihbarat Denetleme Programı) bilgileri görebiliyorlardı. İstihbarat Daire Başkanlığı'nda olup da İDP'de olmayan hiçbir bilgi yoktur. Kafalarına takılan bir şey olursa soracaklar. Zaten il ile de görüşülmüş. İstanbul'da görev yapmak, İstanbul'da müdür olmak herkese nasip olmaz. Kafasının biraz çalışması lazım. Bu insanlar zeki insanlar" diye konuştu.

"C2'NİN ADI C5 OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ"

İstihbarat Daire Başkanlığı'nda yasadışı olarak kurulduğu ve azınlıklara ilişkin faaliyetlere baktığı iddia edilen C5 büroya ilişkin bir soru üzerine Gülbel, "Benim çalıştığım dönemde legal veya illegal bir büro yoktu. C2 büronun ismi daha sonra C5 olarak değiştirildi" diye yanıt verdi. Mahkeme diğer sanıkların ifadesinin alınması için duruşmayı Perşembe gününe erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr