Hrant Dink cinayetinden 9 yıl sonra yayımlanan görüntüler, tetikçi Ogün Samast’ı azmettiren ve destek veren dönemin subaylarının kimler olduğunu tek tek ortaya çıkardı. FETÖ’den tutuklanan eski Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse’nin Dink cinayetinin en önemli ismi olduğu iddia edildi. FETÖ soruşturması kapsamında bugüne kadar çözülmeyen Hrant Dink cinayetine dair yeni deliller ortaya çıktı.

A Haber’de yayımlanan yeni görüntülerde, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan 6 jandarma istihbaratçısının olay yerinde inceleme yaptığı ve Dink cinayetini tetikçi Ogün Samast ile birlikte planladıkları görülüyor. Bu subaylar cinayetin işlendiği yerde keşif yaparken güvenlik kameralarına takıldı. Kanalda yayımlanan görüntülerde askerlerden birinin adının Emre Cingöz olduğu ve Trabzon’dan gelen Cingöz’ün cinayet günü bu bölgede 322 telefon görüşmesi yaptığı da kaydedildi.

FETÖ’den tutuklu

Haberde FETÖ’den tutuklanan eski Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse’ye bu kişilerle ilgili defalarca polis tarafından yazıların gittiği ancak bunlara hiçbir şekilde cevap verilmediği de kaydedildi.

İşte Hrant Dink cinayetine jandarma katkısının görüntüleri

14 asker tutuklu

Dink cinayetine ilişkin İstanbul’da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Astsubay Veysel Şahin, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Tefik Cantürk, Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Astsubay Önder Araz, İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Uzman Jandarma Osman Kırçalı, İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Astsubay Ecevit Emir ve Adem Sarıgöl mahkemeye sevk edilmiş bunlardan Albay Ali Öz dahil 4 kişi FETÖ’den tutuklanmıştı. Bu tutuklamalardan daha önce ise İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şubesi’nde daha önce görevli olan Astsubay Abdullah Dinç, eski Uzman Çavuş Yavuz Bozca, Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şubesi’nde görevli Ergün Yorulmaz, Jandarma Astsubay Emre Cingöz ve Albay Ali Barış Sevindik, Volkan Şahin, Şeref Ateş, Okan Şimşek, Hüseyin Yılmaz ve Gazi Günay tutuklanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr