Lisans Yerleştirme Sınavları dün yapılan LYS-4 (sosyal bilimler) oturumuyla başladı. Adaylar tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi sorularını yanıtlamaya çalıştı. Saat 10.00’da başlayan sınav 12.15’te tamamlandı. LYS-4’e, 517 bin 12 başvuru yapılmıştı.

İstanbul Ünİversitesi Beyazıt Kampusu’nda sınava giren adaylar, erken saatlerden itibaren sınav binası önüne gelmeye başladı. Çok sayıda aday aileleriyle birlikte sınav saatini beklerken, sınav merkezinin kapıları 09.30’da açıldı ve adaylar tek tek aranarak içeri alındı. Adaylar bugün 863 bin 176 kişi ile LYS-2016’nın en çok başvuru yapılan oturumu olan LYS- 1 (matematik) sınavına girecekler. Saat 10.00’da başlayacak sınav 135 dakika sürecek ve 80 soru yer alacak.

Yorum yapan kazandı

LYS-4 oturumundan çıkan adayların sınavla ilgili görüşleri ise şöyle:

-Burak Kor uç: Geçen seneye göre daha iyi geçti. Aslında coğrafya beni zorladı. Genel olarak yorum sorusu vardı. Zorlandıklarım daha çok din ve siyasetle ilgili sorular oldu. Din soruları ise çok karışık geldiği için yapamadım.

-Sefa Üngör : İzzet Ünver Lisesi mezunuyum. Sınavım güzel geçti, fazla zorlandığım bir kısım olmadı. Tarihteki sorular biraz daha yoruma dayalıydı. Din sorularına pek fazla bakmadım boş bıraktım. Felsefe soruları daha yoruma açıktı.

-Alihan Cengiarslan:: Doğa Koleji mezunuyum ve hedefim Siyasal Bilimler. Sınavda tarih soruları zordu, biraz mantığa ve döneme yönelik oldu. Bazı sorular direkt bilgi, bazıları ise dönemi bilmenizi gerektirecek sorulardı. Felsefe uzun sürdü sebebi ise sorularında fazla uzun olmasından kaynaklıydı. Din soruları kapsamlı kalıyor. Özellikle mezhep olaylarından sormuşlardı.

-Cengiz Diker : Ataköy Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde okuyorum. İstediğim meslek bilgisayar mühendisliği. Bu sınava kendimi denemek için girdim. Sınav benim için kolaydı, ama başkaları için zor olabilir, iddiaalıyım bu konuda. Felsefenin son mantık soruları zorladı beni açıkcası. Din soruları YGS’ye göre kolaydı.

-Beril Çam: İstanbul Üniversitesi’nde okuyorum. Sınav iyi ve kolaydı. Felsefede zorlandım. Din sorularında ise muaf olduğum için boş bıraktım.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr