Tokat Erbaa’daki Çoşkun Önder Anadolu Lisesi’nde Din Dersi öğretmeni Mahmut Özdemir, 19 Şubat’taki derste Alevilikle ilgili, “Hz. Ali’ye inanıyorlar ama Hz. Ali’nin yaptıklarını yapmıyorlar. Hz. Ali namaz kılıyor, Aleviler kılmıyor. Cemevi gibi bir ibadethane çıkardılar, onun da Kuran’da ismi geçmiyor, aslı astarı yok. Cem diye sazlı-sözlü, bayanlı-erkekli bir ibadet şekli geliştirmişler: Böyle bir ibadet olmaz. Alevilik bir din değil, Aleviliği bir din yapmaya çalışıyorlar, eğer bunu başarırlarsa ülke büyük bir sorunla karşı karşıya kalır” dedi.

11-A sınıfında okuyan bir öğrenci öğretmene söylediklerinin yanlış olduğunu belirterek itiraz etti. Öğretmenin diğer sınıflarda da Aleviler ve cemevleri hakkında olumsuz konuşmalar yaptığı belirtilirken öğrenci, olayı ailesine anlattı. Öğrencinin ağabeyi olayı sosyal medya üzerinden duyurarak tepki gösterdi. Bir başka öğrencinin velisi olan Keçeci Köyü Dedesi Salih Arslan durumu okul müdürüne, kaymakam ve ilçe müftü- süne bildirdi. Okul Müdürü Faruk Yılmaz, öğretmen hakkında soruş- turma açıldığını belirtti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Şube Başkanı Muharrem Erkan, Alevi öğrencilere yönelik ayrımcı politikaların artık çekilemez bir hal aldığını kaydederek öğretmen hakkında yasal işlem yapılmasını istedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr