Denizli'de düzenlenen bir söyleşiye katılan futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, "Süper Lig'de şampiyon son hafta belli olur. Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin şansları yüzde 50. UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin yüzde 75, Galatasaray'ın yüzde 45 tur şansı var" dedi.

KULÜPLER 5 YILA BATAR
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Tecrübe konuşuyor" konulu söyleşiye TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile Futbol Yorumcusu Rıdvan Dilmen katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise, spor spikeri Ersin Düzen yaptı. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği söyleşide Göka ile Dilmen, kariyerlerini anlattı, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ailelerin çocuklarını spora yönlendirmeleri isteyen Rıdvan Dilmen, "Önce eğitim. Hem eğitim hem spor bir arada olursa daha iyi olur. Ancak, anne-babalar çocuklarının ünlü bir futbolcu gibi olması için baskı yapmasın" dedi. Türkiye'de kulüplerin çok kötü yönetildiğini öne süren Dilmen, "Kulüpler Yasası bir an önce çıkmalı. Antrenörlük kursu var ama yöneticilik kursu yok. Yasa çıkmazsa, kulüplerin bir çoğu 5 yıla kadar batar. Zaten çoğu batık vaziyette. Kulüplerin yönettiği federasyon değil, federasyonun yönettiği kulüplerin olacağı bir düzen kurulmalı. Bu düzen kanunla tüzükle değişmelidir" diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK SON HAFTA BELLİ OLUR
Süper Lig'de zirve yarışının son haftaya kadar süreceğini, şampiyonluğu ikili averajın bile belirleyebileceğini ifade eden Dilmen, "Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin kaliteli ve güçlü kadroları var. Birbirlerinden kopacaklarını sanmıyorum. Bu iki takım zirvede yalnız kaldı. Benim tahminim Süper Lig'de şampiyon son hafta belli olur. Büyük ihtimalle şampiyonu ikili averajda belirleyebilir" yorumunu yaptı.

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçı Lokomotiv Mostova önünde 2-0 kazanan Fenerbahçe'nin tur şansını yüzde 75, Lazıo ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'ın şansının ise yüzde 45 olduğunu iddia eden Dilmen, "Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova karşısında yılın en iyi futbolunu oynadı. Lazıo ise, İstanbul'a rotasyonlu kadrosuyla geldi, ancak Mustafa Denizli beklenmeyen bir kadroyla çıkarak herkesi şaşırttı" ifadesini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr