Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında oynanan Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu maçının ardından, NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirmelerde bulundu.

Dilmen, Fenerbahçe'nin kazanarak, Akhisar-Beşiktaş maçını beklemeye başladığını belirtirken, van Persie'nin, hocasını bir gün kızıp, diğer gün sarılmasına anlam veremediğini vurguladı. Dilmen, son olarak, şampiyonluk için hafta sonu oynananacak maçların kritik olduğunu dile getirdi.

İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamaları:

"FENERBAHÇE'Yİ RÜYANDA GÖREMEZSİN"

Fernandao'nun isteksiz oyununu eleştiren Rıdvan Dilmen, "Oyuncu transfer ederken karakter yapısı çok önemli. Van Persie'yi alıyorsan devamlı oynatman gerekir, yoksa kaybedebilirsin. Fernandao, Van Persie oynuyor diye havlu atıyor. Sen öyle bir şey yapamazsın. Fenerbahçe'yi bir daha rüyanda göremezsin. Nereye gideceksin bu saatten sonra?" ifadelerini kullandı.

"Diego'nun hafta içinde bir demeci mi oldu ama özellikle protestolar ona yoğunlaştı" diyerek sözlerine devam eden Dilmen, "Maçtan önce de galiba olaylar olmuş. Bu maçın ne kadar demorolize olursa olun mutlak favori Fenerbahçe'ydi. Maç öncesi Ümit Hoca'nın da söylediği gibi lise 3 talebesi Gökhan'ı sağ stoper oynattı. Onu da vurguladı ki; 'Lise 3'te oynuyor' diye. Hafta içi olsa belki de oynamayacak. Bence de o çocuk devreye kadar beklemeliydi. O çocuk çünkü üzülebilir, yıkılabilir. Son haftaların formda oyuncusu Volkan, beni çıkarmasın diye işi erken bitirdi. Çünkü onu 70'de çıkardığı için. Hemen 2 gol attı, daha sonra da sakatlandı. Bu maçı bitirmesi gerekiyordu, kaldı ki; Mersin İdman Yurdu sıfır dirençli bir takım. Kafa da bitmiş. Mersin'in 3 tane de ilk 11 oyuncusu yok. Hoca, oyunun son bölümünde de maça alt yapıdan oyuncu soktu. Aslında korner olmasa pozisyonları da yoktu. Güven ön direkten bir gol yapıp ümitlendirdi. 2. yarının başında daha da ümitlenecek bir fırsat yakaladı. Kjaer ıskalayınca, Gökhan müthiş bir koşu yaptı. Kayarak, Wellington'ın vuruşunu çıkardı. O da kırılma anlarından bir tanesiydi. Belki yine Fenerbahçe kazanacaktı; ama yine vites yükseltecekti. Daha sonra kaleci hatasından gelen golle skor 3-1 oldu. Doğru bir penaltıyla da 4-1 oldu" dedi.  

"VAN PERSIE DE FERNANDAO DA GOL ATSA TARAFTAR MUTSUZ"
"Van Persie de Fernandao da gol da atsa taraftar mutsuz" diye konuşan Rıdvan Dilmen şöyle devam etti, "Taraftarın mutsuzluğunun nedeni şu olsa gerek, geçen hafta elindeki maçı verdi; Galatasaray'ı yenemedi. Beşiktaş'ın oynadığı oyun var ve 8 puan geride başlıyorsunuz. Bir psikolojik bozukluk var. Genel anlamda Fenerbahçe Futbol Takımı'yla, sezonu değerlendirmeyi ayırmak lazım. Taraftar 6-7 yıldır biraz daha bölündü. Fenerbahçe, 2'ye bölünmüş durumda. Bir dönem siyaset de girmişti. Bu aslında tribünlerin tepkileri sonuca göre değişmeye başladı. İyi giderken hep beraber hareket ediyorlar. Kötü giderken de bu bölünmeler yeniden başlıyor. Bir taraftar grubu oyuncu ve yönetime sahip çıkıyor, bir grup en küçük başarısızlıkta protesto ediyor, bu şampiyonluk kutlamalarında da devam ediyor."

Maçla ilgili çok değerlendirecek bir şeyin olmadığını vurgulayan Dilmen, "5 gol olmasına rağmen keyifsiz bir maçtı. Mersin için söylenecek bir şey yok. Zaten havlu atmışlar. Ümit Hoca da zor olduğunu biliyor. Kayserispor'un kazanmasıyla da kafa olarak bitirmişler. Fenerbahçe'nin elinde kazanarak bir şans daha doğru. Beşiktaş maçı Cumartesi günü oynayacağı için o maçın sonucunu beklemek zorunda ki; o maçın sonucu beklemek için bu maçı kazanmak zorundaydı. İşini yaptı evine gitti. Mersin takımına karşı Souza ve Mehmet Topal'la oynamak ne kadar doğru. Braga 1-0'ın rövanşında evet. Ama içeride Mersin gibi maçlarda 2 ön liberoyla oynamak doğru değil" ifadelerini kullandı.  

"HOCA BU LİGİ YUNAN LİGİ ZANNETTİ"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın bu sezon 2 kez karar değiştirdiğini savunan Rıdvan  Dilmen, "Bir tanesi sezon başı, bu ligi Yunan ligi zannetti, hafif gördü. Burada sert maçlar var. Yunan Ligi'nde Olympiakos 15. hafta şampiyon oluyor. Burası kuvvetli bir lig. Sezon başında 'Fenerbahçe'nin gol sayısı 80'lere varır' diyordum, 48'i zor buldu. Fenerbahçe ligin ilk maçında Eskişehirle oynamıştı. Kadrosunu söyleyeyim sana. Fernandao, Moussa Sow, Nani, Diego oynuyor. Mehmet Topal yedek, Souza oynuyor ön liberoda, yanında Meireles. Bol forvetli oynuyorlar. Hatta van Persie de oyuna giriyor. O zamanlar 'Fenerbahçe çok gol atar ama çok da gol yer' demiştim. Birinci de yanılgıyı orada yaptı. Bu ligi hafif gördü. Beşiktaş'ın orta sahası dönüşü olan orta saha. Fenerbahçe'de o tip ortasaha oyuncuları yok.

'Birinci de yanıldım' dedi, 2.'ye geçiş çok sert oldu. Souza ile Mehmet Topal ve Ozan'la oynamaya başlayınca hatta yetmeyince bir de Alper'i de koyunca zaten soru işareti 2 santraforun var. Transferde olmayınca pozisyona zor giren ve zor pozisyon veren bir Fenerbahçe izledik. Bugün 4 değil 15 tane de atarsın. Lig Mersin için bitmiş zaten." açıklamalarını yaptı.  

"BEŞİKTAŞ CUMARTESİ GÜNÜ KAZANIRSA FENERBAHÇE İÇİN İŞ BİTER"

Fenerbahçe'nin hafta içinde Konyaspor'la kupa maçını oynayacağı daha sonra Trabzon deplasmanına gideceğini dile getiren Rıdvan  Dilmen, "Oyuncular, şampiyonluk yarışından bayağı uzaklaşıp gidiyorlar ama yine de, 'Şu Sivas maçında ne olur ne olmaz' dediler. Bir tane daha fırsat geldi. Fenerbahçeli oyuncular, "Akhisar kazandı. Avrupa kupası ümitlerini artırdılar. Belli mi olur Beşiktaş takılır makılır" diyorlardır. Ama Beşiktaş kazandığı takdirde bu Fenerbahçe'nin Trabzon'daki performansı da etkilenecektir. Bence Fenerbahçeli oyuncular ligin bitimine 4 hafta kala kaderlerinin çizileceğini düşünüyorlar. Cumartesi günü eğer Beşiktaş kazanırsa Fenerbahçe açısından iş bitmiş olur." ifadelerini kullandı. 

'BİR GÜN İTMELER, BİR GÜN ÖPMELER!'

Takımdaki dengesizliğin altını çizen Dilmen, "Takımda oyuncular bir gün birbirlerini itiyor, bugün öpüyor. Bunu anlamadım. Pereira ile Van Persie'nin bugün sarılmasının altında bir mesaj var. Ama taraftar o anı yuhaladı. Gökhan Gönül'ün demeçleri doğru değildi. Kendisinin iyi oynadığını biliyordu. Paralarımız yatıyor diyerek, çok para alan oyuncuları hedef gösterdi." diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr