Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, Silivri Cezaevi'nde açık görüşte aileleriyle hasret giderdi.
Can Dündar ve Erdem Gül, açık görüş gününde Silivri Cezaevi’nde aileleriyle hasret giderdi. Çıkışta gazetecilere konuşan Dilek Dündar ve Aslı Gül eşlerinin morallerinin iyi olduğunu söyledi.

"3-4 AY DAHA İÇERİDE TUTMAK İÇİN YAPIYORLAR"

Can Dündar ve Erdem Gül hakkında hazırlanan iddianamenin düşmanca yazıldığını belirten Dilek Dündar, ''İddianameyi Selam Tevhit örgütüyle birleştirmeye çalışıyorlar. Orada şöyle komik bir şey var; Can, Selam Tevhit örgütü tarafından dinlenmiş bir insan. Daha evvel savcılığa çağrılıp ‘bu örgüt sizi dinledi şikayetçi misiniz? diye sordukları bir dava. O davanın içine sokmak istiyorlar. Tutuklu hallerini uzatmak için bu davaya tutmak istiyorlar. Çünkü galiba Selam Tevhit'in 10 bin sayfalık bir iddianamesi var. Onun okunması herhalde 3-4 ay sürer. 3-4 ay içeride tutmak için yapıyorlar. İnşallah hakimler bu tuzağı görürler ve o davadan mağdur olan insanı tekrar o davaya sokmazlar diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Eşinin moralinin yüksek olduğunu belirten Dilek Dündar, “İddianame Türkiye tarihinin en tuhaf iddianamesi. İddianamenin sonucu da fikir özgürlüğünün yargılanıyor olması. 52 tane köşe yazısını iddia diye koymaları, hükümeti düşürecek iddia olarak koymaları hukuksal açıdan komik bir durum. İnşallah hakimlerimiz bu tuhaflıkları görür. İddianamenin gerçekten düşmanca yazıldığı ortada.'' şeklinde konuştu.

ASLI GÜL: ORTADA SUÇ İSNADI VAR AMA SUÇ YOK

Erdem Gül'ün eşi Aslı Gül ise şu ifadeleri kullandı: ''Gayet iyiler, rahatlamışlar. Çünkü iddianame hazırlandı, ortaya çıktı. İddianamenin tamamını da okumamışlar zaten ilk birkaç sayfadan sonra. İddianame hazırlandığı için memnunlar çünkü yargılama başladı. Esas sorun olan iddianamesiz yargılama olmadan peşin tutukluluktu. 69 gündür içerideler. Şimdi yargılama süreci başladı. İlk duruşmada serbest bırakılacaklarını düşünüyoruz. Ortada suç isnadı var ama suç yok.''

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr