Sarıyer Armutlu’daki evinde polis kurşunuyla vurularak yaşamını yitiren Dilek Doğan’ın davası, artık kapalı kapılar ardında devam edecek. Mahkeme heyeti, tehdit edildikleri gerekçesiyle ve ‘izleyiciler uyarılara uymuyor, slogan atıyor’ diyerek duruşmaların kapalı yapılmasına karar verdi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dün yapılan ikinci oturumu, yoğun güvenlik önlemi altında başladı.

Tutuksuz sanık özel harekât polisi Yüksel Moğultay duruşmaya katılmadı. Aramaya tanıklık eden Tayfun Yücebağ, abi Mehmet Doğan’la bahçede otururken polislerin geldiğini belirterek, “Herhangi bir arbede, itiş kakış duymadım. Bir anda silah sesi duydum” dedi. Aramaya katılan tanık polis memuru G.D. ise “DHKP-C’li canlı bombanın alınması için olay yerine gittik. Doğan, ‘galoş giyin’ dedi. Unsur amirimiz Moğultay, operasyon grubu olarak galoş giyemeyeceğimizi söyledi. Sözlü saldırılar başladı. Doğan, ‘Pis herifler, evimizi pislettiniz’ diye hakaret etti. Amirimiz aileyi salonda tutmaya çalışıyordu. Arkasındaydım bir eli dipçikte, bir eli namludaydı.

O itiş kakış sırasında silah patladı. Tetiğe kimin bastığını görmedim” dedi. Doğan ailesinin sorularının çoğuna ‘hatırlamıyorum’ yanıtı veren tanık, ambulansın gelip gelmediğini de hatırlamadı. Olay sonrası yapılan ev aramasına ilişkin tutanağın altındaki imzası sorulunca da “6 aydır operasyon bölgelerine gidip geliyorum. Uzun zaman geçti” dedi.

Ağabeyin sinir krizi

Dilek Doğan’ın vurulduğu görüntüleri izlerken, ağabey Mazlum Doğan, “Katil polis hesap verecek” diye slogan atarak “Adaleti ben sağlayacağım. Yüzünüzden belli, katili koruyorsunuz. Onu da çocuklarını da öldüreceğim. Burayı başınıza yıkacağım” diye bağırdı. Salon sloganlarla inlemeye başlayınca ara verildi. Savcının kamu güvenliği nedeniyle duruşmanın kapalı yapılması talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Dava 30 Mayıs’a erteledi.

Dövülerek gözaltı

Avukatlar ve izleyiciler salonu boşaltmayınca heyet kürsüyü terk etti. Dilek Doğan’ın annesi de tanık polise “Benim kızımı yataktan kaldırıp öldürdü. Bana gerekçe göstersin. Niçin vurdu kızımı” diye sordu. Anne Aysel Doğan fenalaşınca, tekerlekli sandalyeyle sağlık ünitesine götürüldü. Salon polis zoruyla boşaltılırken çıkmayan Dilek Doğan’ın ağabeyleri Mehmet Doğan, Mazlum Doğan ve Emrah Doğan’ın da aralarında bulunduğu 34 kişi dövülerek gözaltına alındı. Emniyete götürülmeden bırakılan avukatlar Günay Dağ ve Barkın Timtik ise darp raporu alıp polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Acılı anne: Umudum yok

Anne Aysel Doğan dava sonrasında “Hiç umudum yok. Kızım gittiğiyle kaldı. Hiç umurlarında değiliz. Bizi dinlemiyorlar bile” diye konuştu. Baba Metin Doğan ise üç oğlunun da gözaltına alındığını belirterek, “Adalet beklentimiz yok. Bugün bir takım bahanelerle gizlilik kararı verildi. Bir kapı ardında tek kendileri karar verecek. Katil de yok. Kaçmış da olabilir” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr