Hey Tekstil firmasında direnen babası için 2013 yılında 1 Mayıs işçi bayramında Taksim’e gitmek isterken polisin attığı gaz kapsülüyle kafasından vurulup uzun süre hastanede tedavi gören, o dönem lisede okuyan Dilan Alp, ‘FETÖ’ operasyonu kapsamında tutuklanan Mutlu hakkında konuştu.

Dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hastanede yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada Dilan Alp için “marjinal, örgüt üyesi’ demiş, aile valilik hakkında açtığı dava sonucunda Mutlu, 10 bin lira tazminata mahkum edilmişti.

Alp iyileşti ve hayatına döndü, bugün Arel Üniversitesi’nde okuyor.

‘Kişisel bir sevincim ya da kinim yok’

Diken'den Rıfat Doğan'ın haberine göre; Mutlu’nun tutuklanmasından dolayı kişisel bir sevinci ya da kinin olmadığının altını çizen Dilan Alp yaşadığı o süreci şöyle anlattı: “Yaralanma sürecimde hastanede kaldığım dönemde tedavi altındayken söylediklerinden ötürü maddi ve manevi tazminat davası açmıştık. Kişisel bir dava değil, valilik makamına açmıştık ve o davayı kazandık. Çünkü kamuoyuna bir çocuk hakkında doğru olmayan beyanlarda bulunmuştu. Beni teşhir etmişti. İster sivil ister asker konumunda olsun o dava valiliğe açılmıştı. O yüzden benim bugün kişisel bir sevincim ya da beslediğim bir kin duygusu yok.”

‘Adil bir şekilde yargılanmasını istiyorum’

“Şuan yaşanan OHAL sürecinde de kendisinin sorgulanması ve tutuklanmasına dair suçunun olup olmadığına dair bir bilgiye sahip değilim” diyen Alp, “Ben herkes adil bir şekilde yargılanmasını isterim. Soruşturulmasında da yargılanmasında da. Herhangi bir işkenceye maruz kalmaması taraftarıyım. Hukuksuz yaptırımlara karşıyım” dedi.

Baba Alp: Kanal kanal dolaşıp kızımı anlatıyordu

Kızıyla ilgili sözleri nedeniyle Mutlu’ya çok kızgın olan baba Ali Ekber Alp de o dönem Mutlu’nun kanal kanal dolaşıp kızı için yanlış beyanlarda bulunduğunu belirterek yaşadıkları zor dönem için “Kızımın bir terör örgütü üyesi olmadığını anlatmaya çalıştım. Sadece babası hak mücadelesi verirken babasına destek amaçlı normalde 1 Mayıs işçi bayramı olduğu için babasına destek için alanlara çıkmıştı. Biz bayram havasında çıkmak istedik ancak gaz bombaları ile karşılandık. Polis o sırada kızıma gaz kapsulü sıkarak yaralanmasına neden oldu. Kafatası kırıldı. Ben o dönem Vali Mutlu’ya çağrıda bulunmuştum. Keşke vali o dönem herkesin valisi olsaydı. Bir tarafın valisi olmasaydı. Ama Vali Mutlu öyle bir tutum sergilemedi” dedi.

‘Tek suçlu Mutlu değil, bu suçu birlikte işlediler’

Alp, “Ben bugün bir insan olarak onun yaşadıklarına ‘oh olsun’ demiyorum. Yaptıysa hata. Mülkü amirin ne yaptığını bilmesi lazım. Vali Mutlu o dönem kızıma terörist örgüt üyesi dedi. Demek ki terör örgütü üyesi kendisiymiş” diye konuştu.

Mutlu’nun tutuklanmasına neden olan operasyon hakkında da konuşan baba Alp, “Ben tek başına ne Vali Mutlu ne de cemaatin bu işi tek başına yaptığını düşünmüyorum. Yargılanması gerekenler sadece onlar değil onlara bu imkanı sağlayan, destek veren ve devletin tüm imkanlarıyla onları yerleştirenler aynı zamanda. Sızmadılar, yerleştirildiler” dedi.

Kaynak: Diken

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr