Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege dışında tüm yurdun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yağışların; Doğu Karadeniz ile Samsun, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

HAFTASONU HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan tahminlere göre haftasonu yurdun batısında yağış yok. 08 Mayıs Pazar günü Marmara, Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun bazı şehirleri ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış görülmezken diğer bölgelerde yer yer sağanak yağış olması bekleniyor.

07 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'da en düşük sıcaklığın 12 derece en yüksek sıcaklığın 19 derece olması bekleniyor. 08 Mayıs Pazar günü ise İstanbul'da en düşük sıcaklığın 13 derece en yüksek sıcaklığın ise 21 derece olması tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

İzmir hava durumu : Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı 20

Adana hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Antalya hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Samsun hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; bu sabah saatlerinde il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 14

Trabzon hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 17

Erzurum hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 12

Diyarbakır hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr