Fenerbahçe Derbisine çok özel açıklamalar yaptı. Brezilyalı futbolcu Uefa Avrupa Ligi’nde final oynamak istediklerini söyledi.
Bu sezon oynadıkları sistem ve oyun içinde aldığı rol ile kendini daha rahat ve verimli hisseden yıldız futbolcu, şampiyonluk yarışında puan puana bir rekabetin içinden galip gelen taraf olmak için varlarını yoklarını sahaya yansıtacaklarını, UEFA Avrupa Ligi finalinin ise mümkün olduğunu söylerken, Celtic maçında yaptığı müdahale sonrası 3 maç men edilmesiyle ilgili olarak da taraftardan net bir biçimde özür diledi.

İşte Diego Ribas’ın Fenerbahçe Dergisi’ne yaptığı açıklamalar.

Performansımın bu yıl daha iyi olduğunu ve farklı bir oyun oynadığımı düşünüyorum çünkü farklı bir sistemle oynuyoruz; 4-3-3 oynuyoruz. Kendimi daha iyi ve daha rahat hissettiğim bir bölgede oynuyorum. Zeminlere, statlara, atmosferlere kısacası Türk futboluna da daha fazla alıştım.

Bu sezon çok kompakt oynuyoruz. Takım her geçen gün üzerine katarak devam ediyor. Maçtan maça hatalarımızı görerek kendimizi daha ileriye taşımaya çalışıyoruz. Takım olma duygumuzu arttırmaya çalışıyoruz. Öte yandan, bu sene daha fazla oyuncu seçeneğimiz var. Yedek oyuncular, bazı maçlarda forma giyemeyen oyuncular da hazır olmaya çalışıyorlar. Fırsat geldiğinde ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar ve bu da her zaman takımın yararına bir durum.

"CELTİC MAÇINDA KIRMIZI KART GÖRMEM HATAYDI"

Celtic maçında kesinlikle bir hata yaptım; kabul ediyorum. Bu fırsatı bulmuşken, sizin aracılığınızla tüm takımdan ve tüm taraftarlarımızdan özür dilemek istiyorum. Sırf bu hatam yüzünden de bu önemli maçlarda sahada yer alamıyorum. Kariyerimde çok az sayıda kırmızı kart gördüm ama bazen böyle şeyler futbolda olabiliyor. Kimsenin şüphesi olmasın; böyle bir şey bir daha olmayacak.

"HEDEFİMİZ FİNAL OYNAMAK"

Braga, iyi bir eşleşme oldu bence ancak bu noktada her takım çok mücadeleci olacak. Ayağımızı yere sağlam basarsak, iyi konsantre olursak bu turu da geçecek güce sahibiz. Maç maç düşünmemiz gerekiyor, en önemli nokta bu. Hedefimiz final ve final oynamak bence mümkün. Bu nedenle her şeyimizi sahaya koymamız gerekiyor.

"GALATASARAY'A ATTIĞIM GOL HEP AKLIMDA"

Kariyerim boyunca çok fazla özel maç yaşadım ama Atletico’yla oynadığım Avrupa Ligi finali çok güzel ve unutulmaz bir maçtı. Aynı zamanda 17 yaşında Santos’la Brezilya Ligi finali oynamıştım ve şampiyon olmuştuk o da unutulmaz bir maçtı benim için. Bu iki maçın dışında; Galatasaray’a attığım gol anı, çok özel ve değerli bir an olarak hep aklımdaki yerini koruyacak.

"ARDA TURAN'I ÇOK BEĞENİYORUM"

Zinedine Zidane ve Ronaldo hayranıyım. Türk olarak ise; birlikte çok keyifli ve çok iyi bir sezon geçirdiğim Arda Turan, çok beğendiğim bir oyuncu.

Fiziksel olarak kuvvetli ve iyi mücadele eden oyuncular ama maalesef kupa maçlarında oynadığımız zeminler gösteriyi istediğimiz şekilde sunmamızı engelliyor.

Türkiye ve Türk halkına hayranım. Muazzam bir tarih ve kültür var bu topraklarda ve de ülkesine, değerlerine aşık bir halk… Ülkesini her zaman savunmaya, bütün gücünü ortaya koymaya hazır bir halk. Türk insanı, kibarlığı, samimiyeti, sıcaklığı ve neşesiyle Brezilya halkına da benziyor. (sporcope)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr