Oscar ödüllerinin habercisi kabul edilen Britanya Film Akademisi Ödülleri BAFTA, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Ödül töreninde Amerikan yapımı The Revenant, en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu, en iyi görüntü ve en iyi ses olmak üzere toplam beş dalda ödüle layık görüldü. BAFTA ödüllerinde en iyi oyuncu ödülü The Revenant filmindekiyle rolüyle Leonarda DiCaprio'ya giderken en iyi yönetmen ödülü de The Revenant'ın yönetmeni Alejandro González Iñárritu aldı.

Bu yıl 69'uncusu düzenlenen British Academy Film Awards (BAFTA) ödülleri Londra'nın başkenti tarihi Royal Opera House'da düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. 28 Şubat'ta düzenlenecek Oscar ödüllerinden önce dağıtılan BAFTA, Oscar'ın habercisi olarak değerlendiriliyor. BAFTA ödülleri için daha önce üç defa aday gösterilen DiCaprio, The Revenant filmindeki performansıyla, The Martian filmindeki rolüyle Mat Damon, Trumbo filmindeki rolüyle Bryan Cranston, Steve Jobs filmindeki rolüyle Michael Fassbender ve The Danish Girl filmindeki rolüyle Eddie Redmayne'yi geride bıraktı. DiCaprio ödül konuşmasında doğum günü olan annesine teşekkür etti.

En iyi kadın oyuncu ödülü de Room filmindeki performansıyla Brie Larson'a giderken, Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un hayatını anlatan ve aynı adı taşıyan filmde oynayan Kate Winslet da en iyi yardımcı kadın ödülünü aldı. 

2016 BAFTA Ödülleri Kazananları:


En iyi film: The Revenant


En iyi yönetmen: Alejandro González Iñárritu - The Revenant


En iyi erkek oyuncu: Leonarda DiCaprio - The Revenant


En iyi kadın oyuncu: Brie Larson- Room


En iyi senaryo: Spotlight


En iyi yardımcı kadın oyuncu: Kate Winslet - Steve Jobs


En iyi yardımcı erkek oyuncu: Mark Rylance - Bridge of Spies


En iyi görsel efekt: Star Wars


En iyi ses: The Revenant


En iyi görüntü: The Revenant


En iyi müzik: The Hateful Eight


En iyi İngiliz kısa film: Operator


En iyi belgesel: Amy

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr