Posta'nın haberine göre; 80'li yıllarda fantezi türünde şarkıları ile popüler olup tanınan şarkıcı Devran Çağlar, uzun süredir yaşadığı Almanya’da kalp krizi geçirerekı hastanede yaşamını yitirdi..

DEVRAN ÇAĞLAR KİMDİR? 

Şarkıları ve sesiyle bir dönem Bülent Ersoy’a rakip olarak gösterilmişti. Sahte Sevgiler, Sevdam, Asi, Öldürürüm Kendimi Çağlar’ın en çok dinlenen şarkılarındandır. Bülent Ersoy’un tahtına aday olarak görülen şarkıcı zamanla popülerliğini yitirmiş ve kendisi buna sebep olanın Bülent Ersoy olduğunu söylemiş, kendisini engellendiğini iddia etmişti.

Devran Çağlar, ayrıca gerçek isminin Şeref Kolçak olduğunu ve Eşref Kolçak’ın oğlu olduğunu iddia edip şöyle demişti:

"Babam ergenlik dönemine girdiğimde yaptığım cinsel tercihimden ötürü beni fazlasıyla dışladı. Bana o dönemlerde bana baskı yapıyordu. Ben de bir süre duygularıma engel olmayı denedim ama başaramadım. Bu bana verilmiş bir hissiyat bunu reddedemezdim. "Beni hayatından çıkarttı" Babama hayatımı bu yönde yaşayacağımı söylediğimde çok sinirlendi ve beni hayatından çıkarttı. 20 senedir sanat camiasının içinde olmamıza rağmen babamla bir kez bile karşılaşmadık. Artık bu kırgınlığın bir an önce bitmesini istiyorum. Gerçek ailemin yanında olmak onlara doyasıya sarılmak istiyorum."

EŞREF KOLÇAK'IN DEVRAN ÇAĞLAR AÇIKLAMASI İSE ŞÖYLEYDİ:

''Allah bu iddiaları çıkaranları kahretsin. Benim 56 yıllık evliliğim boyunca bir tek eşim Özcan Kolçak oldu ve benim tek oğlum var; o da Harun Kolçak’tır. Bu gibi haberlerden zevk alanları Allah’a havale ediyorum.''

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr